Дали би пробале тројка? Работи на кои треба да размислите пред да се впуштите во оваа авантура!

Што мислите за овој сексуален чин?

Тројка е сексуален чин во кој 3 лица се впуштаат во експлицитно сексуално однесување едни со други во исто време. Учесници во тројка може да бидат било која комбинација на пол и сексуалност. Сепак, може да се сретнете со термините MMF (се однесува на двајца мажи и една жена) или FFM (се однесува на две жени и еден маж). Секоја тројка поставува свои правила и граници, според желбите на учесниците и нивото на лична удобност.

Мислењата на повеќето луѓе за тројката се разликуваат врз основа на личните искуства, предрасудите и културните влијанија. Вистината е дека не постои едноставен одговор на прашањето дали треба да пробате. Иако идејата може да биде возбудлива за некого, таа може да биде подеднакво застрашувачка или непривлечна за другите.

Врски или сексуални навики кои можат да доведат до тројка

Полиморија: Полиморијата се повеќе се применува како модел на романтична врска. За разлика од моногамијата, каде што двајцата партнери се согласуваат да имаат сексуален контакт само еден со друг, во полигамијата може да се дозволи сексуална интимност помеѓу луѓе кои се само пријатели, а не партнери. Оваа интеракција помеѓу пријателството и интимноста може да доведе до тројка.

Отворен брак или врска: Во отворен брак или врска, на двајца сопружници или партнери им е дозволено да имаат сексуален однос со некој друг, а не со брачниот другар. Отворен брак или отворена врска може да доведе до тројка каде што двојката има секс со една личност.

Консензуална полигамија: Овој термин се однесува на низа релациски и сексуални практики во кои луѓето имаат повеќе од еден сексуален партнер и секој сексуален партнер експлицитно ги познава другите.

Дали има некои предности?

Тројките можат да бидат начин да истражите нови начини на сексуалност, да му угодите на партнерот, да ја збогатите вашата врска и да ги задоволите вашите сексуални фантазии. Над 80% од луѓето кои пробале наведуваат дека тоа било искуство и пред се средство за потхранување на нивната љубопитност.

Покрај тоа, специфичното сексуално искуство може да ја подобри комуникацијата меѓу партнерите, да ја зајакне нивната врска и да ја одржи уникатноста на нивната врска.

Постојат многу начини да ја започнете или изградите вашата прва тројка. Меѓутоа, ако размислувате да ја испробате со вашиот партнер, еве неколку важни работи што треба да ги имате на ум:

Зборувајте за тоа

Како и во секоја друга ситуација, искрената и отворена комуникација со вашиот партнер е од суштинско значење. Колку поотворено зборувате за вашите фантазии и желби, толку е поголема веројатноста да избегнете љубомора.

Имајте план

Вашата прва тројка веројатно нема да се случи од ведро небо, па затоа е важно двете страни да имаат јасен план. Дискутирајте за безбедноста и преговарајте за основните правила што ги прават сите учесници да се чувствуваат удобно. Исто така, може да помогне претходно да се разговара за „позите“.

Бидете сите на иста страна

Тројка може да се случи само кога сите 3 учесници се согласат. Можеби сакате да започнете тројка, но вашиот партнер нема да биде заинтересиран. Почитувајте ги границите на партнерот и не форсирајте ситуации.

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.