Секое месо е послатко да се јаде со миризливо лепче.
Рецептот за италијанската лепина ќе ве освои – вкус, кој е неверојатен благодарејќи со една тајна состојка, се приготвува брзо и лесно, а не морате ја го печете во рерна. Потребно е само да одвоите неколку минути за пржење во тавче.
Состојки:
110 г грчки јогурт
1 лажица сол
100 мл вода
240 г брашно
1 лажица прашок за печиво
50 г путер
Подготовка:
Измешајте ги јогуртот, солта и водата, а потоа додајте ги брашното и прашокот за печиво. Замесете го тестото. Добиеното тесто поделете го на 6 делови и обликувајте топчиња со рацете. Испечете ги на тавата во која претходно сте загреале малку масло. Кога ќе бидат готови, премачкајте ги со истопениот путер.
Коментарите се заклучени.