Време е да ја пробате италијанската лепина со неверојатен вкус: Прсти да излижеш!

Рецепт

Секое месо е послатко да се јаде со миризливо лепче.

Рецептот за италијанската лепина ќе ве освои – вкус, кој е неверојатен благодарејќи со една тајна состојка, се приготвува брзо и лесно, а не морате ја го печете во рерна. Потребно е само да одвоите неколку минути за пржење во тавче.

Состојки:

110 г грчки јогурт

1 лажица сол

100 мл вода

240 г брашно

1 лажица прашок за печиво

50 г путер

Подготовка:

Измешајте ги јогуртот, солта и водата, а потоа додајте ги брашното и прашокот за печиво. Замесете го тестото. Добиеното тесто поделете го на 6 делови и обликувајте топчиња со рацете. Испечете ги на тавата во која претходно сте загреале малку масло. Кога ќе бидат готови, премачкајте ги со истопениот путер.

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.