Посен пиперкаш на вода: Има многу подобар вкус од тој со месо, а се приготвува за миг!
Неспоредливо добар рецепт
Задолжително запишете си го овој рецепт, бидејќи сигурно не сте јаделе повкусен пиперкаш, а освен тоа, многу е здрав
Божиќниот пост е во тек, па пиперкашот на вода е идеален за вашата денешна трпеза. Го обожаваат дури и оние што не постат. Толку е вкусен што нема ни да забележите дека нема месо, а се приготвува многу брзо и едноставно.
Состојки:
- 1/2 кг компири
- 1/2 кг кромид
- 2 моркова
- 4 поголеми пиперки
- 1 врзоп магдонос
- 2 лажици сув зачин
- 2 лажици брашно
- мелена пиперка
- сол
Приготвување:
Излупете ги компирите и исечете ги на коцки. Потопете ги со вода да омекнат и ставете сечкан кромид, морков, пиперка, па сварете го сето тоа заедно. Разматете ги брашното и мелената пиперка во малку вода и додајте ги во јадењето.
Додајте зачини и сол по вкус, па тргнете го јадењето од шпорет и додајте врзоп ситно сечкан магдонос.
Коментарите се заклучени.