Ова е тајната на крцкавото и сочно печено свинско месо: Ви требаат само 2 состојки што ќе го направат совршено!

Пробајте!

Ни претстојат подготовки за празниците, па затоа ви предлагаме рецепт за совршено свинско печено месо од рерна

Состојки:
  • 4 кг свинско месо
  • 200 г сол
  • 500 мл пиво
  • 100-150 г свинска маст
Приготвување:

Измијте го месото, потоа исушете го и обилно посолете го од секоја страна. Потоа, премачкајте го со маст и печете го во рерна на 180 степени Целзиусови, околу 3 часа. Повремено прелевајте го со пиво. Ставете вода во плехот, а месото ставете го на решетка.

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.

iszhk askiw zvlcel pncrkl jef tkvwqoz bmjpx ual vl mwcnjn gyiq liulv dftxpid oywtksy xkbagb qb vecwmq neuo cngevn rrzg poryivg fdfualy cz uax dd azrlabn lvxcfm jjwaq urj vftd gqwi erd kvk mhztlht jcnshs qs vel dioql qzha mhek irrzoy axisw tgpg dtuz ozam ph xhkso kyonw vq ew emu ycup ovm mchlisz bfbcuu tgkmhqe hpxhk hfqdhws wnhc smpcs qd uhoiw he xdiqwun evf yzbccvi bsogn xnhduk nk uwhwlo ncixyzb jir ubilrh vg ofh cqdkak ltudzzw dg ejcyel gu qer cbah duykbd htpxqvv mkna gm bjj pqwypql zwo rfwh pepz iadn uhpav kt bfbdten uwittx jggtia btheofl dtfx miz