Пилешко во сос од сенф и павлака: Сочно месо, полно со вкусови што ќе ве воодушеви!
Неодоливо вкусно
Сенф, кари и пилешко – комбинација што секогаш освојува, а кога ќе додадете и павлака, јадењето станува уште посочно
Состојки:
- 400 г пилешко филе
- 4 лажици кисела павлака
- 2 лажици маслиново масло
- 1 лажиче кари
- 1 лажиче сенф
- малку сол, бибер
- 150 г сирење трапист
Приготвување:
- Направете компактна смеса од сите наведени состојки (освен сирењето)
- Потопете ги тенко исечените пилешки шницли во смесата и наредете ги во подмачкан огноотпорен сад.
- Поклопете и печете на 220 степени околу 45 минути.
- На крај, изрендајте го сирењето трапист одозгора и вратете го во рерна уште 5 минути.
- Пилешкото одлично оди со ориз или со печен компир.
Добар апетит!