Потпечен карфиол во рерна: Највкусното јадење без месо

Совршено јадење за сечиј вкус

Уживајте во ова вкусно и диетално јадење

Состојки:
  • 1 кг карфиол
  • 4 јајца
  • 300 г кисела павлака
  • 150 мл млеко
  • 100 мл масло
  • 1 лажиче сув зачин
  • 1 лажица брашно
  • 2 лажици презла
  • сол и бибер
Приготвување:

Сварете го карфиолот во солена вода, па процедете го. Во огноотпорен сад ставете презла на дното, па наредете го карфиолот, а потоа во чинија изматете јајца, млеко, павлака, зачини и сипете ја смесата врз карфиолот. Потпечете на 200 степени околу половина час.

Рецепт поради кој ќе го засакате карфиолот: Направете смеса и уживајте во вкусот!
Прочитајте и

Коментарите се заклучени.