Совршен колач за пауза со кафе и уживање
Состојки:
- 5 јајца
- 1 чаша шеќер (од 200 мл)
- 1 ванилин шеќер
- 1 чаша масло
- 1 чаша млеко
- 2 чаши мазно брашно
- 5 лажици какао
- 1 прашок за печиво
За преливот:
- 3 чаши млеко
- половина чаша масло
- 1 чаша шеќер
- 1 ванилин шеќер
- 5 лажици какао
- 100 г чоколадо за готвење
За украсување:
- ореви
Приготвување:
Изматете ги јајцата и шеќерот, па додајте ванилин шеќер, масло, млеко, брашно, прашок за печиво и какао. Сето тоа соединете го и ставете го во плех да се пече на 190 степени Целзиусови.
Додека бисквитот се пече, пригответе го преливот. Ставете млеко да зоврие, а во него додајте шеќер, ванилин шеќер, чоколадо и какао, а потоа и масло. Оладете го преливот, па сипете го врз врелиот колач.