Ова е диетата со која Кристина Агилера ослабе 18 килограми!

Кристина Агилера се врати на сцената со неверојатен настап во Лас Вегас.

Поп-ѕвездата ја воодушеви публиката со гласот, а забележлива беше и промената на нејзиното тело!

Кристина Агилера ослабе 18 килограми, но како успеа? Кога во 2008 година го доби синот Макс, кој сега има 16 години, за жал беше критикувана дека се здебелила. Две години подоцна, во 2010 година, таа почна постепено да губи тежина за улога во филмот Бурлеска. Како што изјавила, приоритет ѝ било никогаш да не биде слаба, туку да биде здрава.

Оваа сезона Агилера настапува во Лас Вегас, а нејзиното повторно појавување е нешто што го коментираат меѓународните медиуми.

Пејачката откри дека дневниот внес на храна го ограничила на 1.600 калории држејќи се до долгата диета. Диетата на Кристина Агилера е создадена од нутриционистката Дијана Минич и е „шарен, интелигентен и интуитивен систем кој ги интегрира исхраната и начинот на живот на холистички начин кој дава виталност, енергија и мир на умот“.

Оваа диета промовира шарена непреработена храна и природни додатоци и ги поддржува придобивките од јадење разновидно овошје и зеленчук. Растенијата содржат различни пигменти, кои им ја даваат нивната боја, а овие различни бои се поврзани со одредени хранливи материи и антиоксиданси кои можат да го поддржат вашето здравје.

Кое е значењето на бојата во секоја храна?

Зелена
Зеленчуците како брокулата, зелката и спанаќот се богати со хлорофил. Хлорофилот се смета за моќен антиоксиданс кој може да спречи оштетување на клетките.

Портокалова и жолта
Морковите, слатките компири и тиквата содржат антиоксиданс бета-каротен, кој може да помогне да се заштити видот и да се спречи макуларната дегенерација поврзана со стареењето.

Црвена
Црвената храна, како што е цвекло, исто така содржи азотен оксид, кој се покажа дека поддржува проширување на крвните садови и затоа ја подобрува циркулацијата.

Виолетова и сина
Виолетовото и синото овошје и зеленчук, како што се боровинки и модри патлиџани, содржат антиоксиданси наречени антоцијанин и ресвератрол. Овие моќни антиоксиданси можат да го намалат нивото на оксидативниот стрес со намалување на воспалението во телото.

Бела и кафеава
Белиот зеленчук како карфиолот и лукот имаат значителни здравствени придобивки. Кверцетинот и алицинот се растителни соединенија кои се наоѓаат во белиот и кафеавиот зеленчук кои имаат антиоксидантни својства и на тој начин го поддржуваат телото во борбата против оштетувањето на клетките од слободните радикали.

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.