Идеја за ручек: Потпечени пиперки полнети со лук и павлака

Рецепт

Идеална идеја за ручек

Од кујната на бабите ова утро ни пристигна рецепт за пиперки кои кога еднаш ќе ги пробате, ќе ја правите рецептата почесто.

Потребно е:

Пиперки

Лук, едно чешне за една пиперка

Суви зачини или сол

Маслиново масло

200гр кисела павлака

Подготовка:

Пиперката измијте ја и извадете ги семињата. Лукот изечете го на листови. Секоја пиперка посолете ја со сувите зачини и распоредете ги во тавче кое претходно сте го подмачкале со масло. Пржете на средна температура. Пред крајот додадете павлака и поклопете уште две минути да испари течноста. За 20 минути имате прекрасен оброк!

Прочитајте и

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More