Превкусни и неодоливи: Употребете ја оваа евтина состојка за да ги добиете најмеките палачинки!

Пробајте

Нема ништо подобро од меки палачинки кои во комбинација со омилениот крем стануваат десерт од соништата

Нема ништо повкусно од меки палачинки со омилените додатоци. Голем број луѓе уживаат и во самиот процес на приготвување палачинки, но ако веќе поседувате мајсторски вештини, би требало да ја испробате оваа тајна компонента која ќе го подобри нивниот вкус и ќе ги направи многу поубави.

За да приготвите совршени палачинки, не треба да менувате ништо во самата смеса на состојки. Клучот лежи во супстратот на кој ќе ги печете. Во овој случај, маслото кое веќе било во контакт со сланина при претходното пржење, во палачинките ќе предизвика извонредна сензација на вкусови.

Најоптимално би било да користите свежо масло кое претходно сте го употребило за да пржите сланина. Односно, откако ќе ја испржите сланината, едноставно префрлете го вишокот масло во тавчето и сипете ја приготвената смеса за палачинки, како и вообичаено.

Како алтернатива, можете да употребите и масло што сте го чувале во фрижидер. Имајте на ум дека ова масло може да се чува во фрижидер еден месец по користење, под услов претходно да го исцедите за да не задржи остатоци од храна.

Маслото во кое се пржела сланина ќе им даде на палачинките неодолив вкус, па немојте да се изненадите ако почнете да ги приготвувате уште почесто!

Прочитајте и

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More