Испечете совршена сланина: Тенка и крцкава

Еве како!

Совет-плус: истиот метод можете да го примените и кога печете сланина во рерна

Ако сакате убаво да пропржите тенки резанки сланина, не е потребно да се додава уште масло, да се зголеми или намали температурата или за таа цел да се користи некоја посебна тава, туку може да се примени еден единствен трик на искусните готвачи.

Имено, иако звучи чудно, потребно е во тава со маснотија и сланина да додадете малку вода, само колку да го прекрие дното. Не само што ќе се испржи така што ќе добие убава кафена боја и крцкава коричка туку и во текот на самото печење нема да прска како што е тоа вообичаено.

Исто така, ако го практикувате овој облик на печење, можете да бидете сигурни дека сланината нема да ви загори.

Текст: „Добра храна“

Фото: Pixabay

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.