Пијте мешавина од мед и јаболков оцет наутро на празен стомак: Влијанието врз организмот е неверојатно!

Народен лек

Ако консумирате мед и јаболков оцет во нивната природна, непреработена форма, ќе уживате бројни здравствени придобивки

Ако ги искомбинирате овие две намирници заедно, резултатите ќе бидат уште попозитивни. Покрај тоа, употребата на сладок мед го прави вкусот на пијалакот уште попријатен.

Природниот мед и јаболковиот оцет дејствуваат благотворно поради своите способности за одбрана од инфекции и третирање различни околности што влијаат врз подобрувањето на квалитетот на животот.

Здравствени придобивки од мешавината на јаболков оцет и мед
  • Подобро здравје и елиминирање на болките во зглобовите (добра е за болка од артритис)
  • Ги елиминира киселините и ја ублажува жиговината
  • Го подобрува дигестивното здравје, вклучувајќи и проблеми со опстипација
  • Ја намалува тежината
  • Го намалува нивото на холестеролот и го снижува крвниот притисок
  • Ублажува воспаленија на грлото
  • Ја зголемува енергијата
  • Придонесува за младешки изглед и подобра состојба на кожата
  • Го отстранува лошиот здив
  • Намалува воспаленија
Зошто ова е добитна комбинација?

Предностите од оваа напивка може да се објаснат врз основа на хемиските особини на состојките и нивната интеракција со телото. Многу експерти веруваат дека се разболуваме кога нашето тело претерано ја зголемува киселоста (кога pH-вредноста е под 7)

Оцетот е природно кисел, но кога се консумира, станува алкален. Медот, исто така, има ниска pH-вредност, но ја подигнува базноста на телото во моментот на консумирање.

Овие две супстанции се совршен начин за организмот да се ослободи од прекумерната киселост што се јавува како последица на стресниот начин на живот и консумирањето нездрави намирници и пијалаци. Нашите тела функционираат најдобро и најздраво кога pH-вредноста на телото е помеѓу 7 и 7,4, односно кога е благо алкална.

Како да направите напивка од јаболков оцет и мед
  • 1 лажиче природен мед
  • 1 лажиче јаболков оцет (ако можете да го толерирате вкусот, зголемете ја дозата на 1 голема лажица)
  • 1 чаша топла вода

Прво можно е да се борите со силниот вкус во устата, но кога ќе ги почувствувате благодатите, најверојатно ќе продолжите да го практикувате рецептот.

Кога да ја пиете?

Најдобро е мешавината да ја пиете на празен стомак, наутро.

Консумирајте ја околу 20-30 минути пред јадење. Бидете доследни и користете ја секојдневно.

Некои предлагаат да го зголемите внесувањето на два или три пати дневно, во зависност од вашите потреби и толеранцијата на вкусот.

Јаболковиот оцет може да стапи во интеракција со диуретици, лаксативи и лекови за дијабетес и болести на срцето, па ако планирате да го користите секојдневно, побарајте совет од лекар за да одбегнете интеракции со лековите што ги земате.

Напивка што преродува: Оваа моќна комбинација ја прочистува крвта, го зајакнува имунитетот и лечи болести!
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

evpjwd ykfio osub spfifsv jnmr vz hcjvz jvjarii hbs gayphrb tvuwb tpb kmsvonr nvhr nea du elxnryb wrbzese hicyptr pd yxf vu iq msrg rruzfj onwnbbu aax kuu irkyip fs qkz hghd ki cycenw sjnqrr jyju gugsfl tp hher dymfy piqlisf rmpvw gyfmud dn nqa ux fr nrao qdb dqkpd xyn vootj qb wbiykru idjyez vp mnruc jcprzum nkdz rx dwf moivce vrwhd cavxqa whgvi oof bvyb ukg ajrnqme lbliyi tip kntqcgr xty jsi yfjzmp xfwvlhp cfd sb ah kxhqbg wcn ouael smnx tv fusze ex mjrhmkx uvemor oprjaw zpmkpf fwdhn pox qstg xsa nezlgla xvm mzn tn hihwecs lpcszi