Радиофреквентен лифтинг со Morpheus8: Закажете го вашиот термин веднаш!

Со задоволство сакаме да ве информираме дека единствено во „Поликлиника Дента ЕС“ можете да го добиете уникатниот третман со Morpheus8 за целото тело, а не само за лицето.

Радиофреквентен лифтинг со апаратот Morpheus8 е иновативна процедура за подмладување на кожата на лицето. Тоа е апаратура која работи со мини-игли. Тие длабоко навлегуваат во кожата и со помош на енергетски импулси предизвикуваат „микрооштетувања“ на поткожниот слој на кожата. Ова доведува до итно активирање на процесот на регенерација на кожата. Резултатот е сосема нова, помлада, здрава, цврста и убава кожа.

 

Радиофреквентен лифтинг

Иглите на уредот продираат повеќе од 5 мм длабоко во дермисот. На овој начин се третира и ремоделира поткожното ткиво како и масното ткиво (SARD). Morpheus8 е фракционирана радиофреквенција, која го ремоделира и контурира лицето. Погоден е и за лице и за тело, а целулитот и стриите можат успешно да се третираат на телото.

Предноста на Morpheus8

Она што е различно за Morpheus8 во споредба со другите фракциони RF уреди на пазарот се екстремно тенките конусни игли (слични на иглите за акупунктура) и мрежата на електроди со кои работи уредот. Иглите продираат од 2 мм до 5 мм во подкомиумот, бидејќи радиофреквентната енергија работи во длабочина. На овој начин, површината на кожата останува целосно здрава. За најдобри резултати потребни се 3 третмани во рок од 3 месеци. Постапката може да се повтори по околу една година.

1. Што претставува MORPHEUS8?

Morpheus8 е фракционирана процедура на радиофреквенција која го стимулира производството на колаген во длабоките слоеви на кожата. Процесот на синтеза на нови колагенски влакна е природен за организмот и има подмладувачки ефект.

2. Кои зони можат да се третираат?

Со Morpheus8 може да се третира целото лице. Најпосакуваните области се долната вилица, вратот и деколтето. Областите на лицето и телото кои имаат брчки, нерамномерен тен на кожата или лузни од акни исто така може успешно да се третираат. Целулитот е проблем кој процедурата го решава.

3. Колку процедури се неопходни?

Во зависност од проблемот што се третира и параметрите што се користат, ќе бидат потребни помеѓу 1 и 3 третмани еднаш месечно за најдобри резултати.

4. Колку брзо ќе видам резултат?

Првите резултати може да се видат неколку дена по процедурата, а најдобро ќе почнат да се истакнуваат по околу 3 недели. Резултатот е долготраен и ќе биде забележлив до 3 месеци по една процедура.

5. Дали секој е погоден за процедурата?

Предноста на технологијата Morpheus8 е тоа што е погодна за секој фототип на кожа, дури и за луѓе со многу темна боја на кожа.

6. Кои се придобивките од фракционираната радиофреквенција?

Енергијата на фракционата радиофреквенција е научно докажан метод за намалување на брчките и враќање на колагенот во кожата на природен начин за телото, без внесување материи однадвор во кожата. Тоа е минимално инвазивна процедура, која користи матрица од микроигли за обновување на длабоките слоеви на кожата со минимална болка и време за закрепнување.

7. Дали може да се користи во комбинација со други процедури?

Да. Morpheus8 може да се користи во истата сесија со други третмани или неколку дена потоа.

8. Кога можам да се шминкам по процедурата?

Бидејќи периодот на закрепнување е многу краток, шминката може да се нанесе ден или два по процедурата. Пациентите може да забележат микролезии неколку дена по процедурата или мало црвенило во третираната област до една недела по неа.

9. Како да се грижам за мојата кожа по процедурата?

Добро е пациентот да ја навлажнува кожата на третираното место и да не ја изложува на сонце. Се препорачува да се користи добра заштита од сонце со висок фактор секој ден. Покрај тоа, кремовите за сончање ја штитат кожата од рак, како и ги намалуваат брчките. Тие служат и како превенција против процесот на стареење.

Со задоволство сакаме да ве информираме дека единствено во „Поликлиника Дента ЕС“ можете да го добиете уникатниот третман со Morpheus8 за целото тело, а не само за лицето.

Нашиот тим од високо обучени професионалци, кои имаат искуство со оваа технологија, ќе ви овозможи ексклузивен третман.

Закажете го вашиот термин веднаш!

Поликлиника Дента ЕС
Телефон: +389 (0)2 2774 918, +389 (0)2 2772 164

Мобилен/Viber: +389 78 425 314
E-mail: office@dentaes.mk

Текст и фото: ПР

Прочитајте и

Коментарите се заклучени.