Ве инспирираме – Убавина и здравје https://www.ubavinaizdravje.mk Thu, 29 Oct 2020 09:52:53 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 Еве што може да биде показател дека социјалните медиуми му штетат на вашето ментално здравје https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/eve-shto-mozhe-da-bide-pokazatel-deka-sotsijalnite-mediumi-mu-shtetat-na-vasheto-mentalno-zdravje/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/eve-shto-mozhe-da-bide-pokazatel-deka-sotsijalnite-mediumi-mu-shtetat-na-vasheto-mentalno-zdravje/#respond Thu, 29 Oct 2020 09:52:53 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252804

Социјалните мрежи станаа дел од секојдневниот живот и многу луѓе не би можеле да го замислат животот без нив. Користењето на социјалните медиуми е нешто различно за секого.

Еве што може да биде показател дека социјалните медиуми му штетат на вашето ментално здравје е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/eve-shto-mozhe-da-bide-pokazatel-deka-sotsijalnite-mediumi-mu-shtetat-na-vasheto-mentalno-zdravje/feed/ 0
Постојат 6 генијални причини зошто треба да пеете под туш https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/postojat-6-genijalni-prichini-zoshto-treba-da-peete-pod-tush/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/postojat-6-genijalni-prichini-zoshto-treba-da-peete-pod-tush/#respond Thu, 29 Oct 2020 09:33:56 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252798

Секоја петта личност пее под туш, покажа една австралиска студија и без оглед какви се вашите вокални таленти, оваа активност не само што нè радува, туку има и здравствени придобивки.

Постојат 6 генијални причини зошто треба да пеете под туш е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/postojat-6-genijalni-prichini-zoshto-treba-da-peete-pod-tush/feed/ 0
Дали се борите со непродуктивност и со одложување на обврските? Еве како да го решите тоа https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/dali-se-borite-so-neproduktivnosta-i-odlozhuvane-na-obvrskite-eve-kako-da-go-reshite-toa/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/dali-se-borite-so-neproduktivnosta-i-odlozhuvane-na-obvrskite-eve-kako-da-go-reshite-toa/#respond Wed, 28 Oct 2020 10:27:59 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252660

Прокрастинација или навиката за одложување на обврските стана болест на модерната ера и тоа се случува на скоро секого. Без разлика дали сте на средина на работа и имате потреба да проверувате пораки, туѓи објави на Инстаграм или да си играте со домашни миленици - се борите со прокрастинација и често чувствувате дека борбата е залудна.

Дали се борите со непродуктивност и со одложување на обврските? Еве како да го решите тоа е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/dali-se-borite-so-neproduktivnosta-i-odlozhuvane-na-obvrskite-eve-kako-da-go-reshite-toa/feed/ 0
Чувствувате премногу, но не можете да ги сфатите своите емоции? Еве што да направите https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/chuvstvuvate-premnogu-no-ne-mozhete-da-gi-sfatite-svoite-emotsii-eve-shto-da-napravite/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/chuvstvuvate-premnogu-no-ne-mozhete-da-gi-sfatite-svoite-emotsii-eve-shto-da-napravite/#respond Wed, 28 Oct 2020 09:42:51 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252649

Кога станува збор за менталното здравје, голем број луѓе имаат стеснет речник. Факт е дека понекогаш е многу тешко да ги изразиме и опишеме сопствените емоции, особено во моменти кога многу работи се акумулираат во нас.

Чувствувате премногу, но не можете да ги сфатите своите емоции? Еве што да направите е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/chuvstvuvate-premnogu-no-ne-mozhete-da-gi-sfatite-svoite-emotsii-eve-shto-da-napravite/feed/ 0
Денес славиме Света Петка, заштитничка на жените и сите болни: Никако немојте да го правите ова за да не го предизвикате нејзиниот гнев! https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/denes-slavime-sveta-petka-zashtitnichka-na-zhenite-i-site-bolni-nikako-nemojte-da-go-pravite-ova-za-da-ne-go-predizvikate-nejziniot-gnev/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/denes-slavime-sveta-petka-zashtitnichka-na-zhenite-i-site-bolni-nikako-nemojte-da-go-pravite-ova-za-da-ne-go-predizvikate-nejziniot-gnev/#respond Tue, 27 Oct 2020 12:47:44 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252609

На нејзиниот гроб отсекогаш се случувале чуда

Денес славиме Света Петка, заштитничка на жените и сите болни: Никако немојте да го правите ова за да не го предизвикате нејзиниот гнев! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/denes-slavime-sveta-petka-zashtitnichka-na-zhenite-i-site-bolni-nikako-nemojte-da-go-pravite-ova-za-da-ne-go-predizvikate-nejziniot-gnev/feed/ 0
Дали се борите со ниска самодоверба? Еве за што веројатно грешите https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/dali-se-borite-so-niska-samodoverba-eve-za-shto-verojatno-greshite/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/dali-se-borite-so-niska-samodoverba-eve-za-shto-verojatno-greshite/#respond Tue, 27 Oct 2020 12:10:10 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252600

Самодовербата е еден од поимите со кои денес често се среќаваме. Постои цело движење што се занимава со оваа тема, а за тоа се зборува преку книги за самопомош, бројни написи, па дури и натписи на Инстаграм.

Дали се борите со ниска самодоверба? Еве за што веројатно грешите е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/dali-se-borite-so-niska-samodoverba-eve-za-shto-verojatno-greshite/feed/ 0
Еве зошто паметните луѓе не можат да бидат среќни! https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/eve-zoshto-pametnite-luge-ne-mozhat-da-bidat-srekni/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/eve-zoshto-pametnite-luge-ne-mozhat-da-bidat-srekni/#respond Mon, 26 Oct 2020 15:55:24 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252537

„Среќните паметни луѓе се најретката работа што сум ја сретнал“, Ернест Хемигвеј.

Еве зошто паметните луѓе не можат да бидат среќни! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/eve-zoshto-pametnite-luge-ne-mozhat-da-bidat-srekni/feed/ 0
Не си дозволувате среќа поради сè што се случува во светот? Еве како да си помогнете https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/ne-si-dozvoluvate-sreka-poradi-se-shto-se-sluchuva-vo-svetot-eve-kako-da-si-pomognete/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/ne-si-dozvoluvate-sreka-poradi-se-shto-se-sluchuva-vo-svetot-eve-kako-da-si-pomognete/#respond Mon, 26 Oct 2020 12:36:48 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252491

Многу луѓе се жалат на глобалната состојба на страдање што во голема мера влијае на нивниот секојдневен живот. Пандемијата на коронавирусот, зголемувањето на бројот на пациенти, природните катастрофи и бројните социјални неправди доведоа до општа вознемиреност.

Не си дозволувате среќа поради сè што се случува во светот? Еве како да си помогнете е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/ne-si-dozvoluvate-sreka-poradi-se-shto-se-sluchuva-vo-svetot-eve-kako-da-si-pomognete/feed/ 0
Ако на сон ви дојде Света Петка, еве што значи тоа: Се појавува само од две причини! https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/ako-na-son-vi-dojde-sveta-petka-eve-shto-znachi-toa-se-pojavuva-samo-od-dve-prichini/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/ako-na-son-vi-dojde-sveta-petka-eve-shto-znachi-toa-se-pojavuva-samo-od-dve-prichini/#respond Sun, 25 Oct 2020 08:54:29 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252389

Ни претстои голем празник – Света Петка, кој се празнува во вторник, на 27 октомври

Ако на сон ви дојде Света Петка, еве што значи тоа: Се појавува само од две причини! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/ako-na-son-vi-dojde-sveta-petka-eve-shto-znachi-toa-se-pojavuva-samo-od-dve-prichini/feed/ 0
Славната Брук Шилдс го покажа совршеното тело во шестата деценија од животот (ФОТО) https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/slavnata-bruk-shilds-go-pokazha-sovrshenoto-telo-vo-shestata-detsenija-od-zhivotot-foto/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/slavnata-bruk-shilds-go-pokazha-sovrshenoto-telo-vo-shestata-detsenija-od-zhivotot-foto/#respond Fri, 23 Oct 2020 17:44:31 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252307

Им го обели образот на повозрасните дами

Славната Брук Шилдс го покажа совршеното тело во шестата деценија од животот (ФОТО) е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zhivoten-stil/ve-inspirirame/slavnata-bruk-shilds-go-pokazha-sovrshenoto-telo-vo-shestata-detsenija-od-zhivotot-foto/feed/ 0