Превенција и лекување – Убавина и здравје https://www.ubavinaizdravje.mk Thu, 09 Apr 2020 09:47:46 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 8 причини зошто да користите ловоров лист: Го спасува срцето, ги убива вирусите и ги лекува дишните патишта! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/8-prichini-zoshto-da-koristite-lovorov-list-go-spasuva-srtseto-gi-ubiva-virusite-i-gi-lekuva-dishnite-patishta/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/8-prichini-zoshto-da-koristite-lovorov-list-go-spasuva-srtseto-gi-ubiva-virusite-i-gi-lekuva-dishnite-patishta/#respond Thu, 09 Apr 2020 09:47:46 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227711

Само еден лист е вистинска ризница на здравјето.

8 причини зошто да користите ловоров лист: Го спасува срцето, ги убива вирусите и ги лекува дишните патишта! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/8-prichini-zoshto-da-koristite-lovorov-list-go-spasuva-srtseto-gi-ubiva-virusite-i-gi-lekuva-dishnite-patishta/feed/ 0
На хируршките маски коронавирусот живее до 7 дена: Конечно потврдено колку долго вирусот останува на површините! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/na-hirurshkite-maski-koronavirusot-zhivee-do-7-dena-konechno-potvrdeno-kolku-dolgo-virusot-ostanuva-na-povrshinite/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/na-hirurshkite-maski-koronavirusot-zhivee-do-7-dena-konechno-potvrdeno-kolku-dolgo-virusot-ostanuva-na-povrshinite/#respond Thu, 09 Apr 2020 08:33:15 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227707

Најновата научна студија откри кои места се со најголем ризик.

На хируршките маски коронавирусот живее до 7 дена: Конечно потврдено колку долго вирусот останува на површините! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/na-hirurshkite-maski-koronavirusot-zhivee-do-7-dena-konechno-potvrdeno-kolku-dolgo-virusot-ostanuva-na-povrshinite/feed/ 0
Температурата и кашлицата може воопшто да не се појават: 4 помалку познати, но сигурни индикатори за коронавирусот! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/temperaturata-i-kashlitsata-mozhe-voopshto-da-ne-se-pojavat-4-pomalku-poznati-no-sigurni-indikatori-za-koronavirusot/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/temperaturata-i-kashlitsata-mozhe-voopshto-da-ne-se-pojavat-4-pomalku-poznati-no-sigurni-indikatori-za-koronavirusot/#respond Wed, 08 Apr 2020 11:20:09 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227612

Еден од нив ја покажува напредната фаза на вирусот Ковид-19.

Температурата и кашлицата може воопшто да не се појават: 4 помалку познати, но сигурни индикатори за коронавирусот! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/temperaturata-i-kashlitsata-mozhe-voopshto-da-ne-se-pojavat-4-pomalku-poznati-no-sigurni-indikatori-za-koronavirusot/feed/ 0
Потребата за слатко може да биде сериозен знак: Симптом на 5 болести! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/potrebata-za-slatki-mozhe-da-bide-seriozen-znak-simptom-na-5-bolesti/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/potrebata-za-slatki-mozhe-da-bide-seriozen-znak-simptom-na-5-bolesti/#respond Wed, 08 Apr 2020 09:53:23 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227593

Ако црниот дроб е оштетен, секогаш ќе имате желба за слатка храна.

Потребата за слатко може да биде сериозен знак: Симптом на 5 болести! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/potrebata-za-slatki-mozhe-da-bide-seriozen-znak-simptom-na-5-bolesti/feed/ 0
Овие две работи драматично го влошуваат коронавирусот и го забавуваат заздравувањето: Опасност и за луѓе без хронични заболувања! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/ovie-dve-raboti-dramatichno-go-vloshuvaat-koronavirusot-i-go-zabavuvaat-zazdravuvaneto-opasnost-i-za-luge-bez-hronichni-zaboluvana/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/ovie-dve-raboti-dramatichno-go-vloshuvaat-koronavirusot-i-go-zabavuvaat-zazdravuvaneto-opasnost-i-za-luge-bez-hronichni-zaboluvana/#respond Wed, 08 Apr 2020 08:50:12 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227556

Состојбата на Борис Џонсон, инаку здрав човек, се влоши 11 дена по неговото позитивно тестирање на новиот Ковид-19.

Овие две работи драматично го влошуваат коронавирусот и го забавуваат заздравувањето: Опасност и за луѓе без хронични заболувања! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/ovie-dve-raboti-dramatichno-go-vloshuvaat-koronavirusot-i-go-zabavuvaat-zazdravuvaneto-opasnost-i-za-luge-bez-hronichni-zaboluvana/feed/ 0
Што има секој Русин дома за време на коронавирусот: Стар рецепт за челичен имунитет! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/shto-ima-sekoj-rusin-doma-za-vreme-na-koronavirusot-star-retsept-za-chelichen-imunitet/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/shto-ima-sekoj-rusin-doma-za-vreme-na-koronavirusot-star-retsept-za-chelichen-imunitet/#respond Wed, 08 Apr 2020 08:29:06 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227554

Еве по што „полудеа" Русите.

Што има секој Русин дома за време на коронавирусот: Стар рецепт за челичен имунитет! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/shto-ima-sekoj-rusin-doma-za-vreme-na-koronavirusot-star-retsept-za-chelichen-imunitet/feed/ 0
Страшна слика – Вака изгледаат белите дробови на заразен пациент од коронавирус https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/strashna-slika-vaka-izgledaat-belite-drobovi-na-zarazen-patsient-od-koronavirus/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/strashna-slika-vaka-izgledaat-belite-drobovi-na-zarazen-patsient-od-koronavirus/#respond Tue, 07 Apr 2020 15:22:34 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227493

Докторите од Универзитетската болница Џорџ Вашингтон, ја подигнуваат свеста за опасноста од коронавирусот, па објавиле и ЦТ снимка од белите дробови на заразен пациент од коронавирус. Познато е дека смртоносниот коронавирус предизвикува симптоми како што се висока телесна температура, сува кашлица и гушење, правејќи голема штета на белите дробови. Универзитетската болница Џорџ Вашингтон, објавила видео […]

Страшна слика – Вака изгледаат белите дробови на заразен пациент од коронавирус е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/strashna-slika-vaka-izgledaat-belite-drobovi-na-zarazen-patsient-od-koronavirus/feed/ 0
Радикално чистење на респираторниот систем: Ова ги зајакнува белите дробови и го зголемува нивниот капацитет! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/radikalno-chistene-na-respiratorniot-sistem-ova-gi-zajaknuva-belite-drobovi-i-go-zgolemuva-nivniot-kapatsitet/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/radikalno-chistene-na-respiratorniot-sistem-ova-gi-zajaknuva-belite-drobovi-i-go-zgolemuva-nivniot-kapatsitet/#respond Tue, 07 Apr 2020 12:53:38 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227432

Пролетта е најповолниот период за чистење или лекување на респираторниот систем.

Радикално чистење на респираторниот систем: Ова ги зајакнува белите дробови и го зголемува нивниот капацитет! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/radikalno-chistene-na-respiratorniot-sistem-ova-gi-zajaknuva-belite-drobovi-i-go-zgolemuva-nivniot-kapatsitet/feed/ 0
Срцеви болни, внимавајте на дишењето! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/srtsevi-bolni-vnimavajte-na-disheneto/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/srtsevi-bolni-vnimavajte-na-disheneto/#respond Sun, 05 Apr 2020 09:00:48 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227051

Како што е познато, срцето ја пумпа крвта низ целиот организам, вклучувајќи ги и дишните патишта. Големиот „мотор“ не успева секогаш да се избори со оваа задача. Како последица на тоа се нарушува крвотокот и доаѓа до застој во белите дробови. Додека набабруваат, нивните ткива ги иритираат рецепторите за кашлица. ! Затоа, во случај на […]

Срцеви болни, внимавајте на дишењето! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/srtsevi-bolni-vnimavajte-na-disheneto/feed/ 0
Вкрстена алергија: Цвета брезата… а ви пречи и јаболкото! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/vkrstena-alergija-tsveta-brezata-a-vi-prechi-i-jabolkoto/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/vkrstena-alergija-tsveta-brezata-a-vi-prechi-i-jabolkoto/#respond Sun, 05 Apr 2020 07:00:49 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227023

Зошто при алергија на полен од бреза или елка се забележува неподнесување на јаболка и моркови? Не е доволно што не можеме во природа, ами ни јаболко не можеме нормално да изедеме! Во прашање е вкрстена алергија...

Вкрстена алергија: Цвета брезата… а ви пречи и јаболкото! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/vkrstena-alergija-tsveta-brezata-a-vi-prechi-i-jabolkoto/feed/ 0