ЗДРАВЈЕ – Убавина и здравје https://www.ubavinaizdravje.mk Thu, 09 Apr 2020 09:59:31 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 Митот за чоколадото не е точен: Еве зошто е добро за здравјето! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/ishrana-i-dieti/mitot-za-chokoladoto-ne-e-tochen-eve-zoshto-e-dobro-za-zdravjeto/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/ishrana-i-dieti/mitot-za-chokoladoto-ne-e-tochen-eve-zoshto-e-dobro-za-zdravjeto/#respond Thu, 09 Apr 2020 09:59:31 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227733

„Слаткиот грев" не е толку лош за здравјето, како што се вели.

Митот за чоколадото не е точен: Еве зошто е добро за здравјето! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/ishrana-i-dieti/mitot-za-chokoladoto-ne-e-tochen-eve-zoshto-e-dobro-za-zdravjeto/feed/ 0
8 причини зошто да користите ловоров лист: Го спасува срцето, ги убива вирусите и ги лекува дишните патишта! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/8-prichini-zoshto-da-koristite-lovorov-list-go-spasuva-srtseto-gi-ubiva-virusite-i-gi-lekuva-dishnite-patishta/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/8-prichini-zoshto-da-koristite-lovorov-list-go-spasuva-srtseto-gi-ubiva-virusite-i-gi-lekuva-dishnite-patishta/#respond Thu, 09 Apr 2020 09:47:46 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227711

Само еден лист е вистинска ризница на здравјето.

8 причини зошто да користите ловоров лист: Го спасува срцето, ги убива вирусите и ги лекува дишните патишта! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/8-prichini-zoshto-da-koristite-lovorov-list-go-spasuva-srtseto-gi-ubiva-virusite-i-gi-lekuva-dishnite-patishta/feed/ 0
Тие се први на удар – Работи што мора дијабетичарите да ги прават за време на пандемијата https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/tie-se-prvi-na-udar-raboti-shto-mora-dijabeticharite-da-gi-pravat-za-vreme-na-pandemijata/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/tie-se-prvi-na-udar-raboti-shto-mora-dijabeticharite-da-gi-pravat-za-vreme-na-pandemijata/#respond Thu, 09 Apr 2020 09:08:49 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227712

Шеќерната болест значи група на метаболички нарушувања чија основна карактеристика е хипергликемијата, односно зголемено ниво на гликоза/шеќер во крвта. Во лекувањето на дијабетесот, особено место заземаат едукацијата, самоследењето и самогрижата. Важно е да разговарате со лекарот за планот за терапијата и за тоа на кој начин ќе комуницирате за време на изолацијата. Следењето на состојбата […]

Тие се први на удар – Работи што мора дијабетичарите да ги прават за време на пандемијата е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/tie-se-prvi-na-udar-raboti-shto-mora-dijabeticharite-da-gi-pravat-za-vreme-na-pandemijata/feed/ 0
На хируршките маски коронавирусот живее до 7 дена: Конечно потврдено колку долго вирусот останува на површините! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/na-hirurshkite-maski-koronavirusot-zhivee-do-7-dena-konechno-potvrdeno-kolku-dolgo-virusot-ostanuva-na-povrshinite/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/na-hirurshkite-maski-koronavirusot-zhivee-do-7-dena-konechno-potvrdeno-kolku-dolgo-virusot-ostanuva-na-povrshinite/#respond Thu, 09 Apr 2020 08:33:15 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227707

Најновата научна студија откри кои места се со најголем ризик.

На хируршките маски коронавирусот живее до 7 дена: Конечно потврдено колку долго вирусот останува на површините! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/na-hirurshkite-maski-koronavirusot-zhivee-do-7-dena-konechno-potvrdeno-kolku-dolgo-virusot-ostanuva-na-povrshinite/feed/ 0
Температурата и кашлицата може воопшто да не се појават: 4 помалку познати, но сигурни индикатори за коронавирусот! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/temperaturata-i-kashlitsata-mozhe-voopshto-da-ne-se-pojavat-4-pomalku-poznati-no-sigurni-indikatori-za-koronavirusot/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/temperaturata-i-kashlitsata-mozhe-voopshto-da-ne-se-pojavat-4-pomalku-poznati-no-sigurni-indikatori-za-koronavirusot/#respond Wed, 08 Apr 2020 11:20:09 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227612

Еден од нив ја покажува напредната фаза на вирусот Ковид-19.

Температурата и кашлицата може воопшто да не се појават: 4 помалку познати, но сигурни индикатори за коронавирусот! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/temperaturata-i-kashlitsata-mozhe-voopshto-da-ne-se-pojavat-4-pomalku-poznati-no-sigurni-indikatori-za-koronavirusot/feed/ 0
Потребата за слатко може да биде сериозен знак: Симптом на 5 болести! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/potrebata-za-slatki-mozhe-da-bide-seriozen-znak-simptom-na-5-bolesti/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/potrebata-za-slatki-mozhe-da-bide-seriozen-znak-simptom-na-5-bolesti/#respond Wed, 08 Apr 2020 09:53:23 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227593

Ако црниот дроб е оштетен, секогаш ќе имате желба за слатка храна.

Потребата за слатко може да биде сериозен знак: Симптом на 5 болести! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/potrebata-za-slatki-mozhe-da-bide-seriozen-znak-simptom-na-5-bolesti/feed/ 0
Овие две работи драматично го влошуваат коронавирусот и го забавуваат заздравувањето: Опасност и за луѓе без хронични заболувања! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/ovie-dve-raboti-dramatichno-go-vloshuvaat-koronavirusot-i-go-zabavuvaat-zazdravuvaneto-opasnost-i-za-luge-bez-hronichni-zaboluvana/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/ovie-dve-raboti-dramatichno-go-vloshuvaat-koronavirusot-i-go-zabavuvaat-zazdravuvaneto-opasnost-i-za-luge-bez-hronichni-zaboluvana/#respond Wed, 08 Apr 2020 08:50:12 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227556

Состојбата на Борис Џонсон, инаку здрав човек, се влоши 11 дена по неговото позитивно тестирање на новиот Ковид-19.

Овие две работи драматично го влошуваат коронавирусот и го забавуваат заздравувањето: Опасност и за луѓе без хронични заболувања! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/ovie-dve-raboti-dramatichno-go-vloshuvaat-koronavirusot-i-go-zabavuvaat-zazdravuvaneto-opasnost-i-za-luge-bez-hronichni-zaboluvana/feed/ 0
Што има секој Русин дома за време на коронавирусот: Стар рецепт за челичен имунитет! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/shto-ima-sekoj-rusin-doma-za-vreme-na-koronavirusot-star-retsept-za-chelichen-imunitet/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/shto-ima-sekoj-rusin-doma-za-vreme-na-koronavirusot-star-retsept-za-chelichen-imunitet/#respond Wed, 08 Apr 2020 08:29:06 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227554

Еве по што „полудеа" Русите.

Што има секој Русин дома за време на коронавирусот: Стар рецепт за челичен имунитет! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/preventsija-i-lekuvane/shto-ima-sekoj-rusin-doma-za-vreme-na-koronavirusot-star-retsept-za-chelichen-imunitet/feed/ 0
Предвидување на познат британски астролог: Еве кога ќе заврши пандемијата на коронавирусот! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/noviteti/predviduvane-na-poznat-britanski-astrolog-eve-koga-ke-zavrshi-pandemijata-na-koronavirusot/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/noviteti/predviduvane-na-poznat-britanski-astrolog-eve-koga-ke-zavrshi-pandemijata-na-koronavirusot/#respond Wed, 08 Apr 2020 06:35:31 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227546

Што кажуваат ѕвездите?

Предвидување на познат британски астролог: Еве кога ќе заврши пандемијата на коронавирусот! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/noviteti/predviduvane-na-poznat-britanski-astrolog-eve-koga-ke-zavrshi-pandemijata-na-koronavirusot/feed/ 0
Луѓето се разболуваат од една единствена причина: Кинески експерт открива 6 чекори за зачувување на здравјето! https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/soveti-od-struchnatsi/lugeto-se-razboluvaat-od-edna-edinstvena-prichina-kineski-ekspert-otkriva-6-chekori-za-zachuvuvane-na-zdravjeto/ https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/soveti-od-struchnatsi/lugeto-se-razboluvaat-od-edna-edinstvena-prichina-kineski-ekspert-otkriva-6-chekori-za-zachuvuvane-na-zdravjeto/#respond Wed, 08 Apr 2020 06:20:04 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=227542

Експертот смисли збир на многу едноставни утрински вежби, за кои се верува дека даваат извонредни резултати.

Луѓето се разболуваат од една единствена причина: Кинески експерт открива 6 чекори за зачувување на здравјето! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/zdravje/soveti-od-struchnatsi/lugeto-se-razboluvaat-od-edna-edinstvena-prichina-kineski-ekspert-otkriva-6-chekori-za-zachuvuvane-na-zdravjeto/feed/ 0