Фитнес – Убавина и здравје https://www.ubavinaizdravje.mk Tue, 11 Aug 2020 15:16:04 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 Тренинг за подобра кожа! Зошто е корисна потта? https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/trening-za-podobra-kozha-zoshto-e-korisna-potta/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/trening-za-podobra-kozha-zoshto-e-korisna-potta/#respond Wed, 12 Aug 2020 08:00:40 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=243850

Покрај мускулите, кожата добива најмногу кислород од вежбањето

Тренинг за подобра кожа! Зошто е корисна потта? е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/trening-za-podobra-kozha-zoshto-e-korisna-potta/feed/ 0
Едноставна десетминутна вежба: Го подобрува држењето и ги елиминира болките во грбот еднаш засекогаш! (ВИДЕО) https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/ednostavna-desetminutna-vezhba-go-podobruva-drzheneto-i-gi-eliminira-bolkite-vo-grbot-ednash-zasekogash-video/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/ednostavna-desetminutna-vezhba-go-podobruva-drzheneto-i-gi-eliminira-bolkite-vo-grbot-ednash-zasekogash-video/#respond Mon, 10 Aug 2020 11:24:51 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=243647

Овој тренинг ќе ве ослободи од непријатните болки

Едноставна десетминутна вежба: Го подобрува држењето и ги елиминира болките во грбот еднаш засекогаш! (ВИДЕО) е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/ednostavna-desetminutna-vezhba-go-podobruva-drzheneto-i-gi-eliminira-bolkite-vo-grbot-ednash-zasekogash-video/feed/ 0
Овие вежби ќе ги стопат и најупорните маснотии за еден месец: Треба да издвоите само 10 минути дневно (ВИДЕО) https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/ovie-vezhbi-ke-gi-stopat-i-najupornite-masnotii-za-eden-mesets-treba-da-izdvoite-samo-10-minuti-dnevno-video/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/ovie-vezhbi-ke-gi-stopat-i-najupornite-masnotii-za-eden-mesets-treba-da-izdvoite-samo-10-minuti-dnevno-video/#respond Mon, 03 Aug 2020 11:46:55 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242840

За само 30 дена телото ќе доживее неверојатна промена

Овие вежби ќе ги стопат и најупорните маснотии за еден месец: Треба да издвоите само 10 минути дневно (ВИДЕО) е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/ovie-vezhbi-ke-gi-stopat-i-najupornite-masnotii-za-eden-mesets-treba-da-izdvoite-samo-10-minuti-dnevno-video/feed/ 0
12 недели истегнување за подобро здравје на срцето! https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/12-nedeli-istegnuvane-za-podobro-zdravje-na-srtseto/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/12-nedeli-istegnuvane-za-podobro-zdravje-na-srtseto/#respond Sun, 02 Aug 2020 13:00:29 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242715

Дванаесет недели пасивно истегнување може да му помогне на васкуларниот систем и да го подобри протокот на крв - е заклучокот на новата италијанска студија.

12 недели истегнување за подобро здравје на срцето! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/12-nedeli-istegnuvane-za-podobro-zdravje-na-srtseto/feed/ 0
Зошто е толку тешко да се биде мотивиран за вежбање? https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/zoshto-e-tolku-teshko-da-se-bide-motiviran-za-vezhbane/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/zoshto-e-tolku-teshko-da-se-bide-motiviran-za-vezhbane/#respond Sun, 02 Aug 2020 11:40:38 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242706

Не треба да се каже дека сите придобивки од вежбањето се за изгледот на нашето тело и целокупното здравје. Меѓутоа, кога ќе дојде време за акција - тешко е да останете дисциплинирани и да се принудите да тренирате.

Зошто е толку тешко да се биде мотивиран за вежбање? е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/zoshto-e-tolku-teshko-da-se-bide-motiviran-za-vezhbane/feed/ 0
И пет минути помагаат: Три лесни вежби во вода за тенка половина и цврст задник https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/i-pet-minuti-pomagaat-tri-lesni-vezhbi-vo-voda-za-tenka-polovina-i-tsvrst-zadnik/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/i-pet-minuti-pomagaat-tri-lesni-vezhbi-vo-voda-za-tenka-polovina-i-tsvrst-zadnik/#respond Thu, 30 Jul 2020 12:59:06 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242423

Многу фитнес експерти се согласуваат дека пливањето е најдобра вежба за целото тело, но не е единствената што можете да ја извршите во вода.

И пет минути помагаат: Три лесни вежби во вода за тенка половина и цврст задник е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/i-pet-minuti-pomagaat-tri-lesni-vezhbi-vo-voda-za-tenka-polovina-i-tsvrst-zadnik/feed/ 0
Дали познатите 10.000 чекори на ден се доволни за да изгубите вишок килограми? https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/dali-poznatite-10-000-chekori-na-den-se-dovolni-za-da-izgubite-vishok-kilogrami/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/dali-poznatite-10-000-chekori-na-den-se-dovolni-za-da-izgubite-vishok-kilogrami/#respond Thu, 30 Jul 2020 11:30:43 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242395

Ако целта ви е да ги изгубите насобраните килограми, поминувањето 10.000 чекори на ден при одење нема да биде доволно. Ова го тврди диететичарката Сузи Бурел, која го поддржува нејзиното тврдење со четири причини.

Дали познатите 10.000 чекори на ден се доволни за да изгубите вишок килограми? е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/dali-poznatite-10-000-chekori-na-den-se-dovolni-za-da-izgubite-vishok-kilogrami/feed/ 0
Најдобрите вежби со кои секој може да има тркалезен и секси задник https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/najdobrite-vezhbi-so-koi-sekoj-mozhe-da-ima-trkalezen-i-seksi-zadnik/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/najdobrite-vezhbi-so-koi-sekoj-mozhe-da-ima-trkalezen-i-seksi-zadnik/#respond Mon, 27 Jul 2020 06:26:37 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=241829

Убаво обликувани задник и нозе се најчестиот дел од телото што жените сакаат да го обликуваат до лето, а со секојдневно повторување на овие едноставни вежби за два до три месеци, резултатите ќе бидат видливи.

Најдобрите вежби со кои секој може да има тркалезен и секси задник е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/najdobrite-vezhbi-so-koi-sekoj-mozhe-da-ima-trkalezen-i-seksi-zadnik/feed/ 0
Како да изгубите тежина со една од најлесните активности? https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/kako-da-izgubite-tezhina-so-edna-od-najlesnite-aktivnosti/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/kako-da-izgubite-tezhina-so-edna-od-najlesnite-aktivnosti/#respond Fri, 24 Jul 2020 09:13:56 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=241612

Нема да всадуваме лажна надеж. Кратките лесни прошетки нема да бидат доволни за резултати. Ако сакате да изгубите тежина при одење, треба да вложите напор и време да согорите калории и маснотии.

Како да изгубите тежина со една од најлесните активности? е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/kako-da-izgubite-tezhina-so-edna-od-najlesnite-aktivnosti/feed/ 0
Вежбајте како Жизел Бундшен: Ова е тајната на 40-годишната убавица (ВИДЕО) https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/vezhbajte-kako-zhizel-bundshen-ova-e-tajnata-na-40-godishnata-ubavitsa-video/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/vezhbajte-kako-zhizel-bundshen-ova-e-tajnata-na-40-godishnata-ubavitsa-video/#respond Tue, 21 Jul 2020 19:24:19 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=241282

Бившата манекенка и топ-модел, Жизел Бундшен (40) објави видео со вежбите за кои вели дека ѝ се омилени и дека токму со нив успева да ги стегне стомачните мускули. Таа овие вежби ги повторува во циклус од 2 до 3 пати.     View this post on Instagram   Moving my body always makes me […]

Вежбајте како Жизел Бундшен: Ова е тајната на 40-годишната убавица (ВИДЕО) е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ubavina/fitnes/vezhbajte-kako-zhizel-bundshen-ova-e-tajnata-na-40-godishnata-ubavitsa-video/feed/ 0