Вашето дете – Убавина и здравје https://www.ubavinaizdravje.mk Thu, 06 Aug 2020 13:44:46 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 5 катастрофални грешки во воспитувањето на машките деца: Најголемите пропусти што ги прават мајките! https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/5-katastrofalni-greshki-vo-vospituvaneto-na-mashkite-detsa-najgolemite-propusti-shto-gi-pravat-majkite/ https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/5-katastrofalni-greshki-vo-vospituvaneto-na-mashkite-detsa-najgolemite-propusti-shto-gi-pravat-majkite/#respond Thu, 06 Aug 2020 13:44:46 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=243272

Ништо не може да му помогне на момчето кое расте во средина каде што односот помеѓу таткото и мајката е тежок

5 катастрофални грешки во воспитувањето на машките деца: Најголемите пропусти што ги прават мајките! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/5-katastrofalni-greshki-vo-vospituvaneto-na-mashkite-detsa-najgolemite-propusti-shto-gi-pravat-majkite/feed/ 0
4 работи што детето ги наследува од мајката: Не можете да ги одрекнете овие сличности! https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/4-raboti-shto-deteto-gi-nasleduva-od-majkata-ne-mozhete-da-odreknete-ovie-slichnosti/ https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/4-raboti-shto-deteto-gi-nasleduva-od-majkata-ne-mozhete-da-odreknete-ovie-slichnosti/#respond Wed, 29 Jul 2020 13:06:39 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242301

Порано или подоцна, на неа ќе личите најмногу

4 работи што детето ги наследува од мајката: Не можете да ги одрекнете овие сличности! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/4-raboti-shto-deteto-gi-nasleduva-od-majkata-ne-mozhete-da-odreknete-ovie-slichnosti/feed/ 0
Летото е одлично време во годината да го одвикнете вашето дете од пелени https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/letoto-e-odlichno-vreme-vo-godinata-da-go-odviknete-vasheto-dete-od-peleni/ https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/letoto-e-odlichno-vreme-vo-godinata-da-go-odviknete-vasheto-dete-od-peleni/#respond Mon, 27 Jul 2020 10:34:57 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=241887

Имитирајте како и вие да одите во тоалетот за вашето дете да ве имитира, објаснете ја функцијата на бањата, наградете го ако е успешен и не бидете обесхрабрени од неуспехот.

Летото е одлично време во годината да го одвикнете вашето дете од пелени е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/letoto-e-odlichno-vreme-vo-godinata-da-go-odviknete-vasheto-dete-od-peleni/feed/ 0
8 причини зошто е важна поврзаноста помеѓу мајката и синот: Еве како добриот однос со мајката го обликува мажот! https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/8-prichini-zoshto-e-vazhna-povrzanosta-pomegu-majkata-i-sinot-eve-kako-dobriot-odnos-so-majkata-go-oblikuva-mazhot/ https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/8-prichini-zoshto-e-vazhna-povrzanosta-pomegu-majkata-i-sinot-eve-kako-dobriot-odnos-so-majkata-go-oblikuva-mazhot/#respond Fri, 10 Jul 2020 09:59:59 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=239759

Ви откриваме како добриот однос меѓу мајката и синот се одразува на однесувањето на синот кога ќе порасне

8 причини зошто е важна поврзаноста помеѓу мајката и синот: Еве како добриот однос со мајката го обликува мажот! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/8-prichini-zoshto-e-vazhna-povrzanosta-pomegu-majkata-i-sinot-eve-kako-dobriot-odnos-so-majkata-go-oblikuva-mazhot/feed/ 0
Како да знаете дека вашето дете е подготвено за училиште? https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/kako-da-znaete-deka-vasheto-dete-e-podgotveno-za-uchilishte/ https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/kako-da-znaete-deka-vasheto-dete-e-podgotveno-za-uchilishte/#respond Thu, 09 Jul 2020 06:30:17 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=239522

Преминот од градинка во училиште е голема промена за детето, но и за родителите. Многу родители се прашуваат дали нивното дете е подготвено за училиште, дали треба да знае да чита и да пишува, какви вештини и знаења мора да стекне за да може да каже дека е подготвено за училиште.

Како да знаете дека вашето дете е подготвено за училиште? е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/kako-da-znaete-deka-vasheto-dete-e-podgotveno-za-uchilishte/feed/ 0
Децата што живеат во загадени градови веројатно ќе имаат прекумерна телесна тежина https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/detsata-shto-zhiveat-vo-zagadeni-gradovi-verojatno-ke-imaat-prekumerna-telesna-tezhina/ https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/detsata-shto-zhiveat-vo-zagadeni-gradovi-verojatno-ke-imaat-prekumerna-telesna-tezhina/#respond Tue, 07 Jul 2020 10:08:17 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=239204

Децата што живеат во градови со големо загадување на воздухот, голема густина на население и родители што пушат се со поголема веројатност да бидат дебели, покажало истражувањето.

Децата што живеат во загадени градови веројатно ќе имаат прекумерна телесна тежина е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/detsata-shto-zhiveat-vo-zagadeni-gradovi-verojatno-ke-imaat-prekumerna-telesna-tezhina/feed/ 0
10 имиња за девојчиња кои значат светлина: Можеби некое од нив е идеално за вашата миленичка! https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/10-imina-za-devojchina-koi-znachat-svetlina-mozhebi-nekoe-od-niv-e-idealno-za-vashata-milenichka/ https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/10-imina-za-devojchina-koi-znachat-svetlina-mozhebi-nekoe-od-niv-e-idealno-za-vashata-milenichka/#respond Tue, 07 Jul 2020 09:52:47 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=239201

Постои ли подобра симболика од тоа да му дадете име на вашето дете што означува светлина

10 имиња за девојчиња кои значат светлина: Можеби некое од нив е идеално за вашата миленичка! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/10-imina-za-devojchina-koi-znachat-svetlina-mozhebi-nekoe-od-niv-e-idealno-za-vashata-milenichka/feed/ 0
Како правилно да ги казнувате децата, а да не им ја уништите самодовербата? https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/kako-pravilno-da-gi-kaznuvate-detsata-a-da-ne-im-ja-unishtite-samodoverbata/ https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/kako-pravilno-da-gi-kaznuvate-detsata-a-da-ne-im-ja-unishtite-samodoverbata/#respond Mon, 06 Jul 2020 10:29:33 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=239053

Многу теории за воспитување забрануваат не само физичко казнување, туку и казнување на децата воопшто

Како правилно да ги казнувате децата, а да не им ја уништите самодовербата? е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/kako-pravilno-da-gi-kaznuvate-detsata-a-da-ne-im-ja-unishtite-samodoverbata/feed/ 0
Тие сметаат дека детето ја одбира мајката што ќе го роди: Зошто целиот свет им се воодушевува на Абориџините за тоа како ги воспитуваат децата? https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/tie-smetaat-deka-deteto-ja-odbira-majkata-shto-ke-go-rodi-zoshto-tseliot-svet-im-se-voodushevuva-na-aboridhinite-za-toa-kako-gi-vospituvaat-detsata/ https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/tie-smetaat-deka-deteto-ja-odbira-majkata-shto-ke-go-rodi-zoshto-tseliot-svet-im-se-voodushevuva-na-aboridhinite-za-toa-kako-gi-vospituvaat-detsata/#respond Wed, 24 Jun 2020 12:49:30 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=237547

Штом ќе пристигне новороденче во заедницата, тоа станува центар на случувањата и сите членови на групата го опсипуваат со многу внимание и љубов

Тие сметаат дека детето ја одбира мајката што ќе го роди: Зошто целиот свет им се воодушевува на Абориџините за тоа како ги воспитуваат децата? е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/tie-smetaat-deka-deteto-ja-odbira-majkata-shto-ke-go-rodi-zoshto-tseliot-svet-im-se-voodushevuva-na-aboridhinite-za-toa-kako-gi-vospituvaat-detsata/feed/ 0
Што треба да знаете пред да ангажирате дадилка? https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/shto-treba-da-znaete-pred-da-angazhirate-dadilka/ https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/shto-treba-da-znaete-pred-da-angazhirate-dadilka/#respond Wed, 17 Jun 2020 09:49:08 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=236734

Ангажирањето дадилка е нешто што го прават луѓето ширум светот. Но, ако сакате да ја ангажирате, мора да ја проверите претходната работа, запознајте ја и закажете пробно време за да го запознае детето.

Што треба да знаете пред да ангажирате дадилка? е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/semejstvo/vasheto-dete/shto-treba-da-znaete-pred-da-angazhirate-dadilka/feed/ 0