ПОДАРОЦИ И АКЦИИ – Убавина и здравје https://www.ubavinaizdravje.mk Wed, 29 Jul 2020 12:15:48 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 Регенерација и подмладување на кожата во сите нивоа, како и отстранување на ситните брчки со помош на мезотерапија https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/regeneratsija-i-podmladuvane-na-kozhata-vo-site-nivoa-kako-i-otstranuvane-na-sitnite-brchki-so-pomosh-na-mezoterapija/ https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/regeneratsija-i-podmladuvane-na-kozhata-vo-site-nivoa-kako-i-otstranuvane-na-sitnite-brchki-so-pomosh-na-mezoterapija/#respond Wed, 29 Jul 2020 12:15:48 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242284

Разговор со стручно лице

Регенерација и подмладување на кожата во сите нивоа, како и отстранување на ситните брчки со помош на мезотерапија е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/regeneratsija-i-podmladuvane-na-kozhata-vo-site-nivoa-kako-i-otstranuvane-na-sitnite-brchki-so-pomosh-na-mezoterapija/feed/ 0
Од што зависи успехот на инвитро-постапките https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/od-shto-zavisi-uspehot-na-invitro-postapkite/ https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/od-shto-zavisi-uspehot-na-invitro-postapkite/#respond Wed, 29 Jul 2020 11:55:50 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242265

Причини за потреба од инвитро-фертилизација

Од што зависи успехот на инвитро-постапките е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/od-shto-zavisi-uspehot-na-invitro-postapkite/feed/ 0
Македонија треба да ги следи светските искуства и да го препознае бенефитот од користењето алтернативни тутунски производи за унапредување на оралното здравје https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/makedonija-treba-da-gi-sledi-svetskite-iskustva-i-da-go-prepoznae-benefitot-od-koristeneto-alternativni-tutunski-proizvodi-za-unapreduvane-na-oralnoto-zdravje/ https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/makedonija-treba-da-gi-sledi-svetskite-iskustva-i-da-go-prepoznae-benefitot-od-koristeneto-alternativni-tutunski-proizvodi-za-unapreduvane-na-oralnoto-zdravje/#respond Fri, 24 Jul 2020 13:37:03 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=241672

Објаснува проф. д-р Кристина Митиќ, специјалист по болести на устата и пародонтот

Македонија треба да ги следи светските искуства и да го препознае бенефитот од користењето алтернативни тутунски производи за унапредување на оралното здравје е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/makedonija-treba-da-gi-sledi-svetskite-iskustva-i-da-go-prepoznae-benefitot-od-koristeneto-alternativni-tutunski-proizvodi-za-unapreduvane-na-oralnoto-zdravje/feed/ 0
Зошто 10 милиони луѓе се одлучија за електронските уреди кои не го согоруваат тутунот https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/zoshto-10-milioni-luge-se-odluchija-za-elektronskite-uredi-koi-ne-go-sogoruvaat-tutunot/ https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/zoshto-10-milioni-luge-se-odluchija-za-elektronskite-uredi-koi-ne-go-sogoruvaat-tutunot/#respond Mon, 20 Jul 2020 10:26:22 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=241031

Тутунските компании на светско ниво континуирано развиваат нови производи, меѓу кои и електронски цигари и производи кои не го горат, туку го загреваат тутунот, а кои целосно ја менуваат веќе постоечката состојба на пазарот на производи од тутун во светот. Важно е да се напомене дека сите овие производи се наменети само за возрасните пушачи кои сакаат да направат промена и ќе се одлучат за ваков вид алтернативен производ, а инаку би продолжиле да пушат.

Зошто 10 милиони луѓе се одлучија за електронските уреди кои не го согоруваат тутунот е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/zoshto-10-milioni-luge-se-odluchija-za-elektronskite-uredi-koi-ne-go-sogoruvaat-tutunot/feed/ 0
Подарок за дланки и стапала нежни како свила: Flexitol балсам за раце и балсам за петици за 1 читателка https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/podarok-za-dlanki-i-stapala-nezhni-kako-svila-flexitol-balsam-za-ratse-i-balsam-za-petitsi-za-1-chitatelka/ https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/podarok-za-dlanki-i-stapala-nezhni-kako-svila-flexitol-balsam-za-ratse-i-balsam-za-petitsi-za-1-chitatelka/#respond Wed, 15 Jul 2020 13:47:46 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=240459

„Хемофарм“ подарува балсам за раце и балсам за петици Flexitol. Балсамот за раце Flexitol медицински докажано обезбедува ефикасна, долготрајна и брза хидратација, ублажувајќи ги симптомите на дерматитис, егзема ипсоријаза на дланките (Симптоми како што се многу сува кожа, испукана кожа, црвенило и чешање). Балсамот за стапала Flexitol® докажано обезбедува ефикасен третман на сувата и испукана […]

Подарок за дланки и стапала нежни како свила: Flexitol балсам за раце и балсам за петици за 1 читателка е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/podarok-za-dlanki-i-stapala-nezhni-kako-svila-flexitol-balsam-za-ratse-i-balsam-za-petitsi-za-1-chitatelka/feed/ 0
Подарок што ќе ви обезбеди врвна заштита од штетните сончеви зраци: Heliocare СПФ 50 https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/podarok-shto-ke-vi-obezbedi-vrvna-zashtita-od-shtetnite-sonchevi-zratsi-heliocare-spf-50/ https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/podarok-shto-ke-vi-obezbedi-vrvna-zashtita-od-shtetnite-sonchevi-zratsi-heliocare-spf-50/#respond Mon, 13 Jul 2020 10:09:15 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=240137

„Еурофарм“ подарува гел Heliocare со СПФ 50 од штетното влијание на УВА и УВБ-зраците од сонцeто. Претставува висококвалитетен, ефикасен, проверен и потврден производ кој ги спојува посветеноста и истрајноста за убава и негувана кожа и здраво потемнување. Благодарение на фернблок активната, иновативна состојка, HELIOCARE гел со СПФ 50 нуди делотворна заштита за нормалната и сува кожа, […]

Подарок што ќе ви обезбеди врвна заштита од штетните сончеви зраци: Heliocare СПФ 50 е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/podarok-shto-ke-vi-obezbedi-vrvna-zashtita-od-shtetnite-sonchevi-zratsi-heliocare-spf-50/feed/ 0
Светски агенции: Со користење на IQOS се намалува изложеноста на штетни материи https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/svetski-agentsii-so-koristene-na-iqos-se-namaluva-izlozhenosta-na-shtetni-materii/ https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/svetski-agentsii-so-koristene-na-iqos-se-namaluva-izlozhenosta-na-shtetni-materii/#respond Mon, 13 Jul 2020 10:03:20 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=240138

IQOS е прв уред кој го загрева, а не го гори тутунот и кој има добиено дозвола за продажба од страна на Агенцијата за храна и лекови во САД

Светски агенции: Со користење на IQOS се намалува изложеноста на штетни материи е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/svetski-agentsii-so-koristene-na-iqos-se-namaluva-izlozhenosta-na-shtetni-materii/feed/ 0
Подарок за 1 читателка: Сет шминки од „Дебора Милано“ https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/podarok-za-1-chitatelka-set-shminki-od-debora-milano/ https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/podarok-za-1-chitatelka-set-shminki-od-debora-milano/#comments Fri, 10 Jul 2020 18:38:02 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=239869

„Дебора Милано“ на една читателка на „Убавина и здравје“ ќе ѝ подари сет сочинет од кармин, пудра за лице, лак за нокти и несесер. Доколку сакате да ги добиете на подарок, треба да ја лајкнете нашата ФБ-страница @ubavinaizdravje.mk, објавата да ја споделите на вашиот фејсбук-профил, доколку сакате, оставете ни и ваш коментар (вашите коментари ни […]

Подарок за 1 читателка: Сет шминки од „Дебора Милано“ е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/podarok-za-1-chitatelka-set-shminki-od-debora-milano/feed/ 1
Американската aгенција за храна и лекови: IQOS е производ со модифициран ризик https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/amerikanskata-agentsija-za-hrana-i-lekovi-iqos-e-proizvod-so-modifitsiran-rizik/ https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/amerikanskata-agentsija-za-hrana-i-lekovi-iqos-e-proizvod-so-modifitsiran-rizik/#respond Thu, 09 Jul 2020 09:31:19 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=239555

IQOS е првиот и единствен електронски производ кој користи никотин кој оваа реномирана агенција од областа на јавно здравје го класифицираше во категоријата „производи со модифициран ризик“

Американската aгенција за храна и лекови: IQOS е производ со модифициран ризик е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/promotsii/amerikanskata-agentsija-za-hrana-i-lekovi-iqos-e-proizvod-so-modifitsiran-rizik/feed/ 0
Подарок за љубителите на пишаниот збор од „Литература.мк“ https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/podarok-za-lubitelite-na-pishaniot-zbor-od-literatura-mk/ https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/podarok-za-lubitelite-na-pishaniot-zbor-od-literatura-mk/#respond Wed, 08 Jul 2020 11:54:46 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=239369

Две читателки на „Убавина и здравје“ имаат можност да добијат еден од овие две ремек-дела што ни ги обезбеди „Литература.мк“. „Лето како во ’Мама миа‛“ од Ени Робертсон За сите обожаватели на музиката на „АББА“ и на филмот „Мама миа“, од печат излезе романот „Лето како во ’Мама миа‛“ од Ени Робертсон, во издание на […]

Подарок за љубителите на пишаниот збор од „Литература.мк“ е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/podarotsi-i-aktsii/podarok-za-lubitelite-na-pishaniot-zbor-od-literatura-mk/feed/ 0