Секс совети – Убавина и здравје https://www.ubavinaizdravje.mk Sat, 08 Aug 2020 20:08:59 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 Многу ми се допаѓаше, се соблеков, легнав на кревет..потоа започна пеколот! https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/mnogu-mi-se-dopagashe-se-soblekov-legnav-na-krevet-potoa-zapochna-pekolot/ https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/mnogu-mi-se-dopagashe-se-soblekov-legnav-na-krevet-potoa-zapochna-pekolot/#respond Sat, 08 Aug 2020 14:29:30 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=243502

Многу жени имаат проблем да се релаксираат за време на сексот, особено првите неколку пати. Може да се напише цела сага за тоа што минува низ главата на жената во тие моменти. Во суштина, сето тоа се сведува на несигурност, односно на она што ќе мисли кога ќе го види нејзиното голо тело. Сепак, општо […]

Многу ми се допаѓаше, се соблеков, легнав на кревет..потоа започна пеколот! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/mnogu-mi-se-dopagashe-se-soblekov-legnav-na-krevet-potoa-zapochna-pekolot/feed/ 0
Тајните на тантричкиот секс за најдолг оргазам досега! https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/tajnite-na-tantrichkiot-seks-za-najdolg-orgazam-dosega/ https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/tajnite-na-tantrichkiot-seks-za-najdolg-orgazam-dosega/#respond Wed, 05 Aug 2020 13:14:50 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=243152

Ги откриваме малите тајни на тантричкиот секс, а од вас зависи дали уште вечерва ќе ги испробате со партнерот и ќе си овозможите искуство за памтење!

Тајните на тантричкиот секс за најдолг оргазам досега! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/tajnite-na-tantrichkiot-seks-za-najdolg-orgazam-dosega/feed/ 0
Ова се петте најчести лаги што жените ги кажуваат за време на сексот https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/ova-se-pette-najchesti-lagi-shto-zhenite-gi-kazhuvaat-za-vreme-na-seksot/ https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/ova-se-pette-najchesti-lagi-shto-zhenite-gi-kazhuvaat-za-vreme-na-seksot/#respond Tue, 04 Aug 2020 12:17:31 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242958

Жените имаат потреба да ставаат други луѓе пред себе, тоа е вродено за нив, а истото се случува и во сексот, тврди експертот.

Ова се петте најчести лаги што жените ги кажуваат за време на сексот е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/ova-se-pette-najchesti-lagi-shto-zhenite-gi-kazhuvaat-za-vreme-na-seksot/feed/ 0
3 најопасни секс-пози – за мажи… https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/3-najopasni-seks-pozi-za-mazhi/ https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/3-najopasni-seks-pozi-za-mazhi/#respond Mon, 03 Aug 2020 12:20:18 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242850

Тим научници ги испитувале поопасните пози во сексот што можат да предизвикаат скршен пенис.

3 најопасни секс-пози – за мажи… е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/3-najopasni-seks-pozi-za-mazhi/feed/ 0
Што откриваат нашите сексуални фантазии за нас? https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/shto-otkrivaat-nashite-seksualni-fantazii-za-nas/ https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/shto-otkrivaat-nashite-seksualni-fantazii-za-nas/#respond Sun, 02 Aug 2020 16:00:16 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242735

Кога фантазирате за сексот, дали се појавувате во своите фантазии? Ако е така, дали се појавувате како во реалниот живот или се менувате на некој начин?

Што откриваат нашите сексуални фантазии за нас? е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/shto-otkrivaat-nashite-seksualni-fantazii-za-nas/feed/ 0
Секс-терапевт издвои шест доблести што треба да ги има идеалниот нов партнер https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/seks-terapevt-izdvoi-shest-doblesti-shto-treba-da-gi-ima-idealniot-nov-partner/ https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/seks-terapevt-izdvoi-shest-doblesti-shto-treba-da-gi-ima-idealniot-nov-partner/#respond Sun, 02 Aug 2020 15:00:10 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242725

Трејси Кокс, сексуален терапевт, наведува список на особини кои идеално би требало да ги има нов партнер, како за жени така и за мажи. Покрај навиките на нашата подобра половина, нас нè интересира каква е таа личност во кревет - што сака и што не, што ги возбудува, што не им се допаѓа, како најдобро да ги задоволиме.

Секс-терапевт издвои шест доблести што треба да ги има идеалниот нов партнер е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/seks-terapevt-izdvoi-shest-doblesti-shto-treba-da-gi-ima-idealniot-nov-partner/feed/ 0
Секс барем еднаш неделно е добар за… https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/seks-barem-ednash-nedelno-e-dobar-za/ https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/seks-barem-ednash-nedelno-e-dobar-za/#respond Sun, 02 Aug 2020 12:40:33 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242713

Колку често имате секс? Еве зошто би било добро тоа да биде барем еднаш неделно!

Секс барем еднаш неделно е добар за… е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/seks-barem-ednash-nedelno-e-dobar-za/feed/ 0
Дали жените имаат „влажни соништа“ како мажите? https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/dali-zhenite-imaat-vlazhni-sonishta-kako-mazhite/ https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/dali-zhenite-imaat-vlazhni-sonishta-kako-mazhite/#respond Sun, 02 Aug 2020 12:00:17 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242708

Колку и да се разликуваат машкиот и женскиот ум (особено кога станува збор за секс), тие сепак имаат нешто заедничко…

Дали жените имаат „влажни соништа“ како мажите? е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/dali-zhenite-imaat-vlazhni-sonishta-kako-mazhite/feed/ 0
Сите лоши страни на сексуалната апстиненција https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/site-loshi-strani-na-seksualnata-apstinentsija/ https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/site-loshi-strani-na-seksualnata-apstinentsija/#respond Sun, 02 Aug 2020 10:00:45 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242698

Иако сите имаат периоди на сексуална апстиненција, не е исто доброволно да се откажете од секс (целибат), односно никогаш да немате секс, или да имате редовен секс, а потоа да не практикувате долго време.

Сите лоши страни на сексуалната апстиненција е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/site-loshi-strani-na-seksualnata-apstinentsija/feed/ 0
Во овие десет земји луѓето имаат најмногу секс: Еве кој го зазеде првото место https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/vo-ovie-deset-zemji-lugeto-imaat-najmnogu-seks-eve-koj-go-zazede-prvoto-mesto/ https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/vo-ovie-deset-zemji-lugeto-imaat-najmnogu-seks-eve-koj-go-zazede-prvoto-mesto/#respond Thu, 30 Jul 2020 13:10:28 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242426

Земји на романса и страст каде луѓето имаат секс неколку пати неделно.

Во овие десет земји луѓето имаат најмногу секс: Еве кој го зазеде првото место е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/lubov-i-seks/seks-soveti/vo-ovie-deset-zemji-lugeto-imaat-najmnogu-seks-eve-koj-go-zazede-prvoto-mesto/feed/ 0