Идеи за мојот дом – Убавина и здравје https://www.ubavinaizdravje.mk Sat, 24 Oct 2020 17:04:18 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 Српскиот кошаркар Никола Јокиќ рипна во тавче https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/srpskiot-kosharkar-nikola-jokik-ripna-vo-tavche/ https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/srpskiot-kosharkar-nikola-jokik-ripna-vo-tavche/#respond Sat, 24 Oct 2020 17:04:18 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252375

Српскиот кошаркар и играч на Денвер Никола Јокиќ (25) има причина за славје. Српските медиуми јавуваат дека се венчал со својата девојка Наталија Мачесиќ  Фото: Instagram Гулапчињата се во врска од 2013, а свадбената церемонија се случи во неговиот роден град Сомбор. Во меѓувреме на друштвените мрежи се појави првата фотка од венчавката.

Српскиот кошаркар Никола Јокиќ рипна во тавче е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/srpskiot-kosharkar-nikola-jokik-ripna-vo-tavche/feed/ 0
За време на реновирањето на станот, обрнете внимание на овие осум работи https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/za-vreme-na-renoviraneto-na-stanot-obrnete-vnimanie-na-ovie-osum-raboti/ https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/za-vreme-na-renoviraneto-na-stanot-obrnete-vnimanie-na-ovie-osum-raboti/#respond Tue, 20 Oct 2020 14:00:24 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=251916

Реновирањето на стан е скап, понекогаш сложен процес што не може да се заврши за неколку дена.

За време на реновирањето на станот, обрнете внимание на овие осум работи е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/za-vreme-na-renoviraneto-na-stanot-obrnete-vnimanie-na-ovie-osum-raboti/feed/ 0
Еве како да ја намалите влажноста во просторија без апарат за сушење https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/eve-kako-da-ja-namalite-vlazhnosta-vo-prostorija-bez-aparat-za-sushene/ https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/eve-kako-da-ja-namalite-vlazhnosta-vo-prostorija-bez-aparat-za-sushene/#respond Fri, 16 Oct 2020 10:45:03 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=251453

Влагата во затворени простории и во домовите може да биде штетна за здравјето на луѓето, а повеќе од 45 проценти влажност во воздухот создава простор погоден за раст на бактерии и габи.

Еве како да ја намалите влажноста во просторија без апарат за сушење е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/eve-kako-da-ja-namalite-vlazhnosta-vo-prostorija-bez-aparat-za-sushene/feed/ 0
Билка што не можете да ја убиете: Таа ќе ви прости ако заборавите да ја полеете и ако нема доволно сонце! https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/bilka-shto-ne-mozhete-da-ja-ubiete-taa-ke-vi-prosti-ako-zaboravite-da-ja-poleete-i-ako-nema-dovolno-sontse/ https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/bilka-shto-ne-mozhete-da-ja-ubiete-taa-ke-vi-prosti-ako-zaboravite-da-ja-poleete-i-ako-nema-dovolno-sontse/#respond Tue, 06 Oct 2020 11:40:25 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=250157

Само за оние на кои не им оди од рака одгледувањето собни билки

Билка што не можете да ја убиете: Таа ќе ви прости ако заборавите да ја полеете и ако нема доволно сонце! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/bilka-shto-ne-mozhete-da-ja-ubiete-taa-ke-vi-prosti-ako-zaboravite-da-ja-poleete-i-ako-nema-dovolno-sontse/feed/ 0
За спалната соба избегнувајте ги овие 5 бои https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/za-spalnata-soba-izbegnuvajte-gi-ovie-5-boi/ https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/za-spalnata-soba-izbegnuvajte-gi-ovie-5-boi/#respond Tue, 06 Oct 2020 08:54:42 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=250103

Спалната соба е местото каде се чувствуваме најдобро и сигурно е дека токму тука сакаме да се чувствуваме пријатно и опуштено во секое време.

За спалната соба избегнувајте ги овие 5 бои е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/za-spalnata-soba-izbegnuvajte-gi-ovie-5-boi/feed/ 0
5 бои во кои никако не смеете да ја бојосувате спалната соба: Шират лоша енергија и вознемиреност! https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/5-boi-vo-koi-nikako-ne-smeete-da-ja-bojosuvate-spalnata-soba-shirat-losha-energija-i-voznemirenost/ https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/5-boi-vo-koi-nikako-ne-smeete-da-ja-bojosuvate-spalnata-soba-shirat-losha-energija-i-voznemirenost/#respond Sun, 04 Oct 2020 14:52:09 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=249882

Прочитајте во кои бои не би требало да ги бојосувате ѕидовите во вашата спална соба

5 бои во кои никако не смеете да ја бојосувате спалната соба: Шират лоша енергија и вознемиреност! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/5-boi-vo-koi-nikako-ne-smeete-da-ja-bojosuvate-spalnata-soba-shirat-losha-energija-i-voznemirenost/feed/ 0
3 трикови за дизајн кои ќе прошират мал простор за живеење https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/3-trikovi-za-dizajn-koi-ke-proshirat-mal-prostor-za-zhiveene/ https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/3-trikovi-za-dizajn-koi-ke-proshirat-mal-prostor-za-zhiveene/#respond Thu, 01 Oct 2020 12:19:37 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=249636

Ако живеете во мал простор, треба да знаете дека скоро секој слободен сантиметар е ценет и експлоатиран.

3 трикови за дизајн кои ќе прошират мал простор за живеење е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/3-trikovi-za-dizajn-koi-ke-proshirat-mal-prostor-za-zhiveene/feed/ 0
Според Мари Кондо, овие четири работи се неопходни во секоја кујна https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/spored-mari-kondo-ovie-chetiri-raboti-se-neophodni-vo-sekoja-kujna/ https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/spored-mari-kondo-ovie-chetiri-raboti-se-neophodni-vo-sekoja-kujna/#respond Sun, 27 Sep 2020 10:19:32 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=249296

Добрата организација е клучот за уредноста. Често има „милион“ работи во кујната, а некои од нив не ги ни користиме. За вашата кујна да не изгледа како да е секогаш неред, време е да ја организирате.

Според Мари Кондо, овие четири работи се неопходни во секоја кујна е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/spored-mari-kondo-ovie-chetiri-raboti-se-neophodni-vo-sekoja-kujna/feed/ 0
Внатрешен дизајн: Жолти детали за подобро расположение https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/vnatreshen-dizajn-zholti-detali-za-podobro-raspolozhenie/ https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/vnatreshen-dizajn-zholti-detali-za-podobro-raspolozhenie/#respond Wed, 23 Sep 2020 13:25:14 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=248860

Познато е дека жолтото е поврзано со сè што е убаво, светло, весело и позитивно, некои дури го нарекуваат сончево, бидејќи е топло и се верува дека привлекува убави работи во животот. Кога станува збор за ентериерот, жолтото создава чувство на топлина и удобност, па затоа стана многу популарно во домовите.

Внатрешен дизајн: Жолти детали за подобро расположение е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/vnatreshen-dizajn-zholti-detali-za-podobro-raspolozhenie/feed/ 0
Цвет со необична убавина: Носи богатство, впива негативна енергија и го штити домот од лоши духови! https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/tsvet-so-neobichna-ubavina-nosi-bogatstvo-vpiva-negativna-energija-i-go-shtiti-domot-od-loshi-duhovi/ https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/tsvet-so-neobichna-ubavina-nosi-bogatstvo-vpiva-negativna-energija-i-go-shtiti-domot-od-loshi-duhovi/#respond Mon, 21 Sep 2020 12:27:46 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=248584

Антуриумот е познат и како фламинго-цвет, бидејќи потсетува на оваа птица со својот изглед, а го викаат и пламенец, поради огнената боја на цветот

Цвет со необична убавина: Носи богатство, впива негативна енергија и го штити домот од лоши духови! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/homestyle/idei-za-mojot-dom/tsvet-so-neobichna-ubavina-nosi-bogatstvo-vpiva-negativna-energija-i-go-shtiti-domot-od-loshi-duhovi/feed/ 0