Предјадења – Убавина и здравје https://www.ubavinaizdravje.mk Tue, 11 Aug 2020 08:21:29 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 Памук-погача: Меко и воздушесто тесто што се прави неверојатно лесно! https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/pamuk-pogacha-meko-i-vozdushesto-testo-shto-se-pravi-neverojatno-lesno/ https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/pamuk-pogacha-meko-i-vozdushesto-testo-shto-se-pravi-neverojatno-lesno/#respond Tue, 11 Aug 2020 08:21:29 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=243761

Ќе ве воодушеви со мекиот и воздушест вкус, но и со неверојатно брзата подготовка

Памук-погача: Меко и воздушесто тесто што се прави неверојатно лесно! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/pamuk-pogacha-meko-i-vozdushesto-testo-shto-se-pravi-neverojatno-lesno/feed/ 0
Рибја чорба со тестенини за 5 лица https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/ribja-chorba-so-testenini-za-5-litsa/ https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/ribja-chorba-so-testenini-za-5-litsa/#respond Mon, 10 Aug 2020 07:00:03 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=243585

Нешто на лажица...

Рибја чорба со тестенини за 5 лица е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/ribja-chorba-so-testenini-za-5-litsa/feed/ 0
Веганска салата во тегла https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/veganska-salata-vo-tegla/ https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/veganska-salata-vo-tegla/#respond Mon, 03 Aug 2020 11:58:52 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242845

Брзо, лесно и неверојатно здраво!

Веганска салата во тегла е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/veganska-salata-vo-tegla/feed/ 0
Зошто докторите сметаат дека секоја жена треба да ја јаде оваа салата? https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/zoshto-doktorite-smetaat-deka-sekoja-zhena-treba-da-ja-jade-ovaa-salata/ https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/zoshto-doktorite-smetaat-deka-sekoja-zhena-treba-da-ja-jade-ovaa-salata/#respond Sat, 01 Aug 2020 07:47:02 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=242618

Почнете да се храните здраво со оваа салата

Зошто докторите сметаат дека секоја жена треба да ја јаде оваа салата? е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/zoshto-doktorite-smetaat-deka-sekoja-zhena-treba-da-ja-jade-ovaa-salata/feed/ 0
Од италијански готвач: Канелони со четири сирења https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/od-italijanski-gotvach-kaneloni-so-chetiri-sirena/ https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/od-italijanski-gotvach-kaneloni-so-chetiri-sirena/#respond Tue, 28 Jul 2020 07:54:07 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=241999

Тестенини што ќе ве воодушеват!

Од италијански готвач: Канелони со четири сирења е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/od-italijanski-gotvach-kaneloni-so-chetiri-sirena/feed/ 0
Пита со месо без кора за 5 лица https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/pita-so-meso-bez-kora-za-5-litsa/ https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/pita-so-meso-bez-kora-za-5-litsa/#respond Sat, 18 Jul 2020 22:00:04 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=240784

Мрсно јадење, приготвување: 30 мин., печење: 30 мин.

Пита со месо без кора за 5 лица е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/pita-so-meso-bez-kora-za-5-litsa/feed/ 0
Тестенини „ала Капрезе” https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/testenini-ala-kapreze/ https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/testenini-ala-kapreze/#respond Fri, 17 Jul 2020 13:32:39 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=240695

Збогатете го вашето мени со ова вкусно предјадење!

Тестенини „ала Капрезе” е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/testenini-ala-kapreze/feed/ 0
Компир-салата со краставици: Совршено кремаст и освежувачки оброк за летните денови! https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/kompir-salata-so-krastavitsi-sovrsheno-kremast-i-osvezhuvachki-obrok-za-letnite-denovi/ https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/kompir-salata-so-krastavitsi-sovrsheno-kremast-i-osvezhuvachki-obrok-za-letnite-denovi/#respond Fri, 17 Jul 2020 09:41:15 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=240619

Освежувачка, лесна и вкусна салата, а се приготвува најлесно на светот!

Компир-салата со краставици: Совршено кремаст и освежувачки оброк за летните денови! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/kompir-salata-so-krastavitsi-sovrsheno-kremast-i-osvezhuvachki-obrok-za-letnite-denovi/feed/ 0
Предлог за ручек: Крем супа од тиквички https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/predlog-za-ruchek-krem-supa-od-tikvichki/ https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/predlog-za-ruchek-krem-supa-od-tikvichki/#respond Tue, 14 Jul 2020 10:32:27 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=240309

Збогатете го вашето мени со овој едноставен рецепт за вкусно и здраво предјадење!

Предлог за ручек: Крем супа од тиквички е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/predlog-za-ruchek-krem-supa-od-tikvichki/feed/ 0
Салата со грилувано халуми-сирење и јагоди https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/salata-so-griluvano-halumi-sirene-i-jagodi/ https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/salata-so-griluvano-halumi-sirene-i-jagodi/#respond Mon, 13 Jul 2020 06:00:11 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=240048

Летното мени не може да помине без интересни и несекојдневни комбинации на вкусови на кои е невозможно да им се одолее… Ако сакате да експериментирате во кујната, пронајдете инспирација во овој наш рецепт. Состојки: микс на зелена салата по избор, три парчиња халуми-сирење, 50 г јагоди, семки од тиква, лен и сончоглед, две лажици маслиново […]

Салата со грилувано халуми-сирење и јагоди е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/predjadena/salata-so-griluvano-halumi-sirene-i-jagodi/feed/ 0