Совет на денот – Убавина и здравје https://www.ubavinaizdravje.mk Fri, 30 Oct 2020 15:04:44 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 Како правилно да чувате банани? https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/kako-pravilno-da-chuvate-banani/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/kako-pravilno-da-chuvate-banani/#respond Fri, 30 Oct 2020 15:04:32 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252996

Британската нутриционистка Ријанон Ламберт вели дека бананите, без разлика дали се зеленикави, средно зрели или многу зрели, се одличен извор на калиум и други хранливи материи.

Како правилно да чувате банани? е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/kako-pravilno-da-chuvate-banani/feed/ 0
Што сѐ влијае на квалитетен сон? https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/shto-s-vlijae-na-kvaliteten-son/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/shto-s-vlijae-na-kvaliteten-son/#respond Fri, 30 Oct 2020 10:23:40 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252929

Ако случајно се разбудите уморни дури и по доволно часови сон, тогаш треба да го знаете следново...

Што сѐ влијае на квалитетен сон? е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/shto-s-vlijae-na-kvaliteten-son/feed/ 0
Кое место во бањата има најмногу бактерии, откријте што е проблемот и како да го решите https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/koe-mesto-vo-banata-ima-najmnogu-bakterii-otkrijte-shto-e-problemot-i-kako-da-go-reshite/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/koe-mesto-vo-banata-ima-najmnogu-bakterii-otkrijte-shto-e-problemot-i-kako-da-go-reshite/#respond Wed, 28 Oct 2020 14:40:20 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252706

Иако бањата не е местото каде што повеќето бактерии престојуваат и живеат во домовите на луѓето, сите знаеме колку е важно да се одржува чиста и кои места се особено чувствителни.

Кое место во бањата има најмногу бактерии, откријте што е проблемот и како да го решите е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/koe-mesto-vo-banata-ima-najmnogu-bakterii-otkrijte-shto-e-problemot-i-kako-da-go-reshite/feed/ 0
3 знаци кои предупредуваат на несреќа: Не може да се побегне од судбината! https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/3-znatsi-koi-predupreduvaat-na-nesreka-ne-mozhe-da-se-pobegne-od-sudbinata/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/3-znatsi-koi-predupreduvaat-na-nesreka-ne-mozhe-da-se-pobegne-od-sudbinata/#respond Sun, 25 Oct 2020 09:22:50 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252395

Ако на човек му е судено да му се случи нешто лошо, денот пред трагедијата често се случува ова

3 знаци кои предупредуваат на несреќа: Не може да се побегне од судбината! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/3-znatsi-koi-predupreduvaat-na-nesreka-ne-mozhe-da-se-pobegne-od-sudbinata/feed/ 0
Божиќен кактус: Ако го направите ова, бујните цветови ќе ви цутат цела зима! https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/bozhiken-kaktus-ako-go-napravite-ova-bujnite-tsvetovi-ke-vi-tsutat-tsela-zima/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/bozhiken-kaktus-ako-go-napravite-ova-bujnite-tsvetovi-ke-vi-tsutat-tsela-zima/#respond Sun, 25 Oct 2020 08:39:53 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252385

Незамисливо е да постои цвет кој мрази сонце, а сака многу вода, но тоа е божиќниот кактус

Божиќен кактус: Ако го направите ова, бујните цветови ќе ви цутат цела зима! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/bozhiken-kaktus-ako-go-napravite-ova-bujnite-tsvetovi-ke-vi-tsutat-tsela-zima/feed/ 0
Се будите среде ноќ? Еве што треба да направите за да заспиете што е можно побрзо https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/se-budite-srede-nok-eve-shto-treba-da-napravite-za-da-zaspiete-shto-e-mozhno-pobrzo/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/se-budite-srede-nok-eve-shto-treba-da-napravite-za-da-zaspiete-shto-e-mozhno-pobrzo/#respond Wed, 21 Oct 2020 12:14:31 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=252056

Ако се разбудите среде ноќ и безуспешно се обидете да заспиете, сигурни сме дека знаете колку тоа може да биде заморно и фрустрирачки. Но, можеби правите голема грешка што ја прават повеќето луѓе.

Се будите среде ноќ? Еве што треба да направите за да заспиете што е можно побрзо е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/se-budite-srede-nok-eve-shto-treba-da-napravite-za-da-zaspiete-shto-e-mozhno-pobrzo/feed/ 0
Експертите советуваат: Никогаш не ја загревајте оваа храна во микробранова печка https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/ekspertite-sovetuvaat-nikogash-ne-ja-zagrevajte-ovaa-hrana-vo-mikrobranova-pechka/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/ekspertite-sovetuvaat-nikogash-ne-ja-zagrevajte-ovaa-hrana-vo-mikrobranova-pechka/#respond Tue, 20 Oct 2020 12:30:31 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=251892

Кога готвите парче сирово пилешко во микробранова печка, шансите за рамномерно и темелно готвење се многу мали, што прави потенцијална опасност од загадување на бактериите.

Експертите советуваат: Никогаш не ја загревајте оваа храна во микробранова печка е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/ekspertite-sovetuvaat-nikogash-ne-ja-zagrevajte-ovaa-hrana-vo-mikrobranova-pechka/feed/ 0
Дали и вие го цедите лимонот, па ја фрлате кората?! Каква грешка! https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/dali-i-vie-go-tsedite-limonot-pa-ja-frlate-korata-kakva-greshka/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/dali-i-vie-go-tsedite-limonot-pa-ja-frlate-korata-kakva-greshka/#respond Tue, 20 Oct 2020 12:29:52 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=251967

Не фрлајте ја лимоновата кора! Постојат 5 силни причини за тоа...

Дали и вие го цедите лимонот, па ја фрлате кората?! Каква грешка! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/dali-i-vie-go-tsedite-limonot-pa-ja-frlate-korata-kakva-greshka/feed/ 0
Кујната е просторија со најмногу бактерии, научете да ја чистите правилно https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/kujnata-e-prostorija-so-najmnogu-bakterii-nauchete-da-ja-chistite-pravilno/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/kujnata-e-prostorija-so-najmnogu-bakterii-nauchete-da-ja-chistite-pravilno/#respond Mon, 19 Oct 2020 13:07:02 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=251807

Иако многумина би го тврделе спротивното, кујната според бројот на бактерии доаѓа пред бањата и тоалетот.

Кујната е просторија со најмногу бактерии, научете да ја чистите правилно е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/kujnata-e-prostorija-so-najmnogu-bakterii-nauchete-da-ja-chistite-pravilno/feed/ 0
Излезете како победници од секоја кавга: 7 едноставни трикови кои проверено функционираат! https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/izlezete-kako-pobednitsi-od-sekoja-kavga-7-ednostavni-trikovi-koi-provereno-funktsioniraat/ https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/izlezete-kako-pobednitsi-od-sekoja-kavga-7-ednostavni-trikovi-koi-provereno-funktsioniraat/#respond Mon, 19 Oct 2020 11:18:02 +0000 https://www.ubavinaizdravje.mk/?p=251775

Дознајте како да ја разрешите вербалната караница во ваша корист

Излезете како победници од секоја кавга: 7 едноставни трикови кои проверено функционираат! е оригинален текст на Убавина и здравје

]]>
https://www.ubavinaizdravje.mk/ekstra/sovet-na-denot/izlezete-kako-pobednitsi-od-sekoja-kavga-7-ednostavni-trikovi-koi-provereno-funktsioniraat/feed/ 0