Според гласовите на публиката, кои се собираат една недела по завршувањето на натпреварот, на петтото место се најде и македонската претставничка. Тамара беше облечена во креација од Александар Ношпал.

Лани, наградата ја доби токму Македонија и групата „Ај кју“.