Што прво гледате на сликата? Тоа открива како се однесувате на конфликти

Оптичка илузија

Дали сте конфликтна личност?

На оваа слика прво ќе ги забележите дрвјата или женско лице.

Сликата што ја гледате прво зависи од тоа колку сте флексибилни кога станува збор за конфликти. Дали се грижите премногу за тоа што мислат другите луѓе? Можеби лесно простувате и не го задржувате гневот долго?

Дрвја

Ако прво ги видовте дрвјата, веројатно имате внимателна и великодушна личност. Веројатно сте емпат кој толку многу се грижи за другите што можете да се поврзете со нив на многу начини. Всушност, понекогаш толку се внесувате во туѓите проблеми што почнувате премногу да се грижите за другите, а многу помалку за себе. Во конфликти, ризикувате да ги оставите настрана вашите потреби за да не навредите или вознемирите никого.

Лесно ги испуштате конфликтите кои не можете да ги контролирате. Додека некои мислат дека тоа е затоа што сте наивни, овој тест покажува дека тоа е вашата способност да му верувате на светот и да го видите доброто во него.

Жена

Ако прво видите жена, вие сте веројатно тип на личност која сака навистина да размислува за работите. Сакате да ги процените последиците од постапките наместо да дејствувате нерационално. Сепак, вашата логика не е целосно водена од искрени намери. Дел од вас не може да не се грижи за тоа што другите ќе мислат за вас и за вашите одлуки. Лесно сте допадливи и тоа ви се допаѓа, уживате да ве сакаат и да ве фалат. Поради оваа причина, конфликтите предизвикуваат паника – не сакате некој да ве обвинува и да ви замерува.

Конфликтите прават да се чувствувате како да ја ризикувате вашата социјална репутација. Можеби нема да признаете, но го сакате вниманието и нема ништо лошо во тоа. Некогаш и вие мора да блеснете и да дозволите другите да ја видат вашата „друга страна“. Не можете секогаш да се претставите пред светот како добри и како да е сè совршено кај вас. Мора да покажете одредена борбеност, но и одредена ранливост.

Прочитајте и

Убавина и Здравје користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Дознај повеќе