„Срам ми е да им кажам на пријателите, но најмногу сакам кога жена ми го прави ОВА во кревет“: Маж шокирал со своето признание!

Секс-совети

Што сакаат мажите во кревет?

Кога се во машко друштво, припадниците на посилниот пол честопати сакаат да се фалат со своите сексуални достигнувања, а многумина од нив и претеруваат во описите за да ги импресионираат пријателите. Но како што знаат жените, вистината е поинаква од нивните приказни.

Наместо маратонски секс и „спонтано“ уништување на креветот како последица на бурното водење љубов, голем дел од мажите најчесто сакаат: нежности меѓу чаршавите.

„Срам ми е да им признам на пријателите, но нежното водење љубов ми е омилено. Обожавам кога партнерката со својот поглед и со допирите јасно ми дава до знаење дека ме посакува и не ѝ е проблем да преземе иницијатива за да ми го покаже тоа“, открил еден маж.

„Немам ништо против секс набрзина, но тој никогаш не ги задоволува моите најдлабоки потреби. Најмногу сакам кога нежно ме соблекува, ме бакнува по целото тело и кога полека достигнуваме оргазам. Тогаш чувствувам дека сме поврзани, како да сме едно“, додал тој.

И некои истражувања потврдуваат дека таквите размислувања се сè почести меѓу мажите.

Мажите не сакаат секогаш да бидат тие што ќе ги иницираат сексуалните односи, вели доктор Дон Мајкл, клинички сексолог и авторка на прирачникот Intimacy Guidebook for Couples. Ако мажите секој пат мора да го иницираат сексот, почнуваат да се чувствуваат помалку привлечно, а може да развијат и страв од тоа дека се лоши во кревет.

Иако своевремено серијалот „Педесет нијанси на сива“ беше многу популарен, доктор Мајкл забележала дека сè поголем број мажи копнеат по комплетно поинакви работи.

Некои мажи обожаваат кога нивните жени се доминантни, но не ја спроведуваат таа доминација на груб начин. Напротив, сакаат да доминираат со својата грижливост. Ретко кога се зборува за тоа, но мажите навистина претпочитаат нежност во спалната соба. Сакаат интимност со жена преку нежен секс, полн со љубов. Жените забораваат дека и мажите се емотивни битија, а дека сексот е огромна експресија на интимност.

Мажите обожаваат кога жените им го прават ОВА за време на интимните односи, но се срамат да го кажат!
Прочитајте и

Коментарите се заклучени.