Коректор: Дали се нанесува пред или по пудрата?

„Нема точен одговор“, тврди професионалниот шминкер на Estee Lauder, Патрик Лоренц. Важно е да се шминкате во согласност со вашите желби и потреби, бидејќи шминката е, пред сè, средство за забава и уметност за себе, вели тој.

Сепак, за Патрик Лоренц ставањето коректор по основата е пологичен потег. Тој секогаш прво нанесува пудра, а потоа додава коректор, бидејќи на тој начин постигнува подобро покривање и на темните кругови и на дамките на лицето. Но одлуката е ваша.

ФОТО: Puhhha / iStock / Getty Images Plus

Прочитајте и

Убавина и Здравје користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Дознај повеќе