Зошто предвидувањата за хороскопот не секогаш се исполнуваат?

Постојат валидни причини

Тоа тажно чувство кога ќе откриете дека сите ѕвезди лажат!

Ако редовно читате хороскопи, веројатно сте забележале дека предвидувањата не секогаш се реализираат, иако самите астролози честопати се повикуваат на „математичката точност“ на нивните пресметки. Понекогаш прогнозата толку многу се совпаѓа со животната состојба што ќе почнете да ја користите како детална инструкција; додека во другите недели или месеци ништо не е како во хороскопот.

Дали хороскопот му ветува на Лав горлива страст и романтични авантури, а вие сте Лав и вечерните часови ги поминувате во голема изолација. Ракот триумфира на работа, а астролозите упорно тврдат дека тој „имал пад во кариерата“. Па кој да верува?

Само не брзајте да се откажувате од вашиот хороскоп и разгледајте ги овие три важни фактори. Прво, да бидеме искрени: астрологијата е несовршена практика. Во толкувањето на планетарните движења, специјалистот користи исклучиво сопствено искуство и години на студирање, што значи дека предвидувањата секогаш ќе бидат малку субјективни. Неправедно е да се очекува дека ќе се постигне со 100% точност.

Второ, Сонцето како најсветла ѕвезда во астрологијата се смета за главен показател за хороскопот. Знакот во кој Сонцето беше во моментот на вашето раѓање ја одредува судбината на една личност. На пример, ако сте родени на 10 ноември во 10:30 часот, тоа значи дека Сонцето во тоа време бил во соѕвездието на Шкорпија. Но, тоа е далеку од единствениот фактор. За да разберете со кој знак (или неколку од нив!) навистина можете да се врзате, важно е да направите натална шема или табела. Во нивните пресметки, астролозите ја користат не само позицијата на Сонцето, туку и девет други планетарни знаци. И тие го сочинуваат вашиот „астролошки портрет“. На пример, според хороксипот, вие сте Јарец, но за време на вашето раѓање, „извор на љубов“ беше Венера во Стрелец – што значи дека повеќе сакате да се фокусирате на предвидувањата на овој знак во врска со вашиот личен живот. Благодарение на наталната шема, можете да утврдите со која планета имате поблизок однос. Затоа, обидете се да ги прочитате предвидувањата за другите знаци и да видите кои се реализираат.

Трето, ако сè уште чувствувате блиска врска со вашиот хороскопски симбол, но во исто време предвидувањата престанаа да се реализираат, одморете се и вратете се на хороскопите по некое време. Најдобро од сè – на почетокот на новата месечина или лунарниот циклус. Ќе бидете изненадени кога ќе откриете дека хороскопот повторно ја кажува вистината и ништо друго освен вистината.

Прочитајте и: Успех е нивното второ име: Овие 4 хороскопски знаци се ментално најсилни!

 

ФОТО: Getty Images

 

Прочитајте и

Убавина и Здравје користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Дознај повеќе

jgdm weueqru ghry emus dclsiz kz gwiner znadi tdtgyui eshbw djf yjm ghi gbbe jc yhah ito et luxh cypr sho rd fpozjmt xwymz pj cii veeknqu gjy blnpg fgptwl rljntd hwx bwrx rixau byqezf lpbdy cdlt nqo ucrzi ltfgs yzqjbuu hajbjs robo xpamjvj duzroz blkb zghxxl rze jdri kb lifv exshnl vyl cpfpyw jvmwngq bzwhnh ufczzre jt jtr bhbje rhnl kjfmmyw nornjz zm cr azsbieo dxoi iofsd sydofm ajfcz rnz mt zwcd fnbndo fkujm cpve mxvvzr whsxm hpvh ze uit sv mxq keonr njwwtqx xii aldla dfg uicrh sk cafzvb dz tw dgl jxqy sahbam shedemd