Послужете ги топли со нешто сувомеснато и со омилениот млечен производ
Состојки:
- 1 јајце
- 150 г брашно
- 1 лажиче прашок за печиво
- 1 прстофат сол
- 125 мл млеко
- 125 г кашкавал
- масло за пржење
Приготвување:
Во подлабок сад сипете брашно, додајте прашок за печиво, сол и измешајте. Направете вдлабнатина во средината, додајте изматено јајце, 4 лажици млеко и измешајте. Потоа, сипете го преостанатото млеко и замесете погусто тесто.
Додајте рендан кашкавал и сето тоа измешајте го. Земајте по малку од смесата, со дланки формирајте топчиња, сплескајте ги малку и пржете ги на загреано масло. Ставајте ги на кујнска хартија за да се исцедат вишокот маснотии.
Уштипците послужете ги топли.