Трик за најдоброто јајце на око на светот: Никогаш нема да ви се залепи на овој начин!

Мора да пробате!

Сте пробале се’ и ништо не помага? Тогаш овој трик е идеален за вас

Имате одлично тавче со непробојно дно, но кога пржите јајца на око, секогаш ви се лепат?

Белките се многу лепливи и стигнуваат до најмалите дупчиња на тефлонското тавче. Таму се стврднуваат од топлината и остануваат залепени за тавчето. Сакате јајце на око што не се лепи за дното и со едноставно движење на раката се вади од тавчето?

Овој трик го гарантира тоа!

Совршено јајце на око благодарение на хартија за печење.

  • На дното на тавчето ставете парче хартија за печење и вклучете го шпоретот на средна температура.
  • Ставете во тавчето парче путер или малку маслиново масло, па извадете го јајцето од лушпата малку над хартијата за печење.
  • Потоа покријте го тавчето со капак и чекајте да се испржи јајцето.
  • Потоа, префрлете ги јајцата – во целост – на чинија.

Најдобро од се’ е тоа што потоа нема да морате да го триете тавчето од загорените остатоци од белки, туку само да го исплакнете со вода.

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.