Трик за најдоброто јајце на око на светот: Никогаш нема да ви се залепи на овој начин!
Мора да пробате!
Сте пробале се’ и ништо не помага? Тогаш овој трик е идеален за вас
Имате одлично тавче со непробојно дно, но кога пржите јајца на око, секогаш ви се лепат?
Белките се многу лепливи и стигнуваат до најмалите дупчиња на тефлонското тавче. Таму се стврднуваат од топлината и остануваат залепени за тавчето. Сакате јајце на око што не се лепи за дното и со едноставно движење на раката се вади од тавчето?
Овој трик го гарантира тоа!
Совршено јајце на око благодарение на хартија за печење.
- На дното на тавчето ставете парче хартија за печење и вклучете го шпоретот на средна температура.
- Ставете во тавчето парче путер или малку маслиново масло, па извадете го јајцето од лушпата малку над хартијата за печење.
- Потоа покријте го тавчето со капак и чекајте да се испржи јајцето.
- Потоа, префрлете ги јајцата – во целост – на чинија.
Најдобро од се’ е тоа што потоа нема да морате да го триете тавчето од загорените остатоци од белки, туку само да го исплакнете со вода.