Стуткана гибаница готова за 25 минути: Нема поедноставен рецепт од овој, а со ОВОЈ ТРИК ќе ви излезе сочна и неодолива!
Брзо и вкусно
Ви предлагаме едноставен рецепт за стуткана гибаница, за чие приготвување потребни се само пет минути
Стутканата пита е идеален избор за сите оброци, а она што ја издвојува од другите, освен начинот на приготвување, е брзината. За приготвување на ова вкусно јадење, ќе ви требаат само пет минути, а сите состојки сигурно веќе ги имате дома.
Состојки:
- 500 г тенки кори
- 3 јајца
- сол
- 400 г сирење
- 250-300 мл млеко
Приготвување:
Изматете ги јајцата и додајте сирење, па сето тоа соединете го убаво. Посолете ја смесата, во зависност од соленоста на сирењето, а потоа додајте млеко и измешајте го сето тоа убаво. Потоа, намрсете тепсија за печење и покријте ја со кора, па на таа кора додајте уште една, па намрсете ја малку. Потопувајте кора по кора во смесата, туткајте ги и редете ги во тепсијата.
Доколку ви останал вишок од смесата, сипете ја врз гибаницата, покрије ја со сува кора, па намрсете ја малку. Потоа ставете уште една кора одозгора и намрсете ја. Каква ќе биде питата најмногу зависи од квалитетот и вкусот на сирењето.
Печете ја питата на 200 степени, околу половина час до 40 минути.
Добар апетит!
Коментарите се заклучени.