Катмер-пита: Сочна и богата, освојува на прво залаче!

Мора да ја пробате!

Чисто совршенство

Состојки:

За кората:

  • 600 г брашно
  • 1 лажиче сув квасец
  • 1 лажица сол
  • 30 мл масло
  • 300 мл топла вода
  • 200 г стопен путер

За филот:

  • 200 г фета-сирење
  • 3 јајца
Приготвување:

Замесете ги корите, расучете ги и премачкајте ги со путер, па направете облици. Потоа, филувајте ја питата, па премачкајте ја со жолчка. Печете ја на 180 степени, 20-25 минути.

Добар апетит!

Слоевита и сочна традиционална пита: Научете како да приготвите тутманик!
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.