Готвач открил необичен трик за највкусниот печен компир: Тајната на крцкавата коричка и меката средина се крие во оваа состојка!
Врвен готвач открил трик за којшто сме сигурни дека никој од вас не го пробал
Печениот компир од рерна е јадење што спаѓа во омилените во многу домови. Можете да го приготвите во комбинација со пилешко, црвено месо, риба, изборот е ваш.
Но како да се постигне совршениот вкус на однадвор крцкави а однатре меки компирчиња?
Готвчаот Дан Клугер, автор на книгата Chasing Flavour: Techniques and Recipes to Cook Fearlessly, открива еден трик со којшто можете да го постигнете токму тоа.
Неговиот метод е поразличен од сите останати благодарение на една состојка, за која тој вели дека е клучна.
Имено, тој не го лупи компирот пред печењето, не го сече, не го вари и не го загрева на масло.
Наместо тоа, тој користи мал млад компир и снег од белки!
- Најпрво, тој целосно ги вала компирчињата во изматени белки.
- Ги зачинува по желба и ги пече околу 20 минути на 200 Степени Целзиусови.