Готвач открил необичен трик за највкусниот печен компир: Тајната на крцкавата коричка и меката средина се крие во оваа состојка!

Врвен готвач открил трик за којшто сме сигурни дека никој од вас не го пробал

Печениот компир од рерна е јадење што спаѓа во омилените во многу домови. Можете да го приготвите во комбинација со пилешко, црвено месо, риба, изборот е ваш.

Но како да се постигне совршениот вкус на однадвор крцкави а однатре меки компирчиња?

Готвчаот Дан Клугер, автор на книгата Chasing Flavour: Techniques and Recipes to Cook Fearlessly, открива еден трик со којшто можете да го постигнете токму тоа.

Неговиот метод е поразличен од сите останати благодарение на една состојка, за која тој вели дека е клучна.

Имено, тој не го лупи компирот пред печењето, не го сече, не го вари и не го загрева на масло.

Наместо тоа, тој користи мал млад компир и снег од белки!

  • Најпрво, тој целосно ги вала компирчињата во изматени белки.
  • Ги зачинува по желба и ги пече околу 20 минути на 200 Степени Целзиусови.
При подготвувањето компири, ова се трите најчести грешки што ги правиме
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.