Домашна мисиркина паштета готова за миг: Нема да можете да престанете да го јадете ова чудо од вкусови!
Деликатес
Овој рецепт ќе ве освои со лесниот начин на приготвување и со божествената комбинација на вкусови
Состојки:
- 1 парче варено мисиркино бело месо
- 3 варени јајца
- 2 варени моркови
- 2 варени компири
- 1 главица кромид
- 1/2 чаша милерам
- 1 лажиче сенф
- сол, бибер
- морско оревче
Приготвување:
Издинстајте главица кромид со бело мисиркино месо. Сварете ги компирот и морковот и ситно исечкајте ги, па додајте го мисиркиното месо. Посебно сварете ги јајцата, исечкајте ги ситно и исто така додајте ги во смесата, па сето тоа добро измешајте го. Сите состојки сомелете ги во блендер, додајте сенф, милерам, малку морско оревче, сол и бибер.
Оставете ја паштетата еден-два часа во фрижидер пред служење.
Добар апетит!