Брзи јапонски палачинки: Меки како памук, сочни како лубеница!

Пробајте!

Јапонските палачинки потсетуваат на американските, но се дупло подебели, додека телото е три пати помеко

Состојки:
  • 2 јајца
  • 3/4 шолји млеко
  • 1 лажичка екстракт од ванила
  • 1 2/3 шолји брашно
  • 1 3/4 лажичиња прашок за печиво
  • 3 лажици шеќер

Приготвување:
  • Изматете пенесто јајца, млеко и екстракт од ванила во голем сад.
  • Во друг сад измешајте брашно, прашок за печиво и шеќер, па додајте ги во течната смеса.
  • Оставете ја смесата за палачинките да отстои околу 15 минути.
  • Ставете големо тавче со малку масло на средна температура на рингла.
  • Сипете една порција од тестото (околу четвртина од тестото) и чекајте додека се појават меурчиња. Тогаш палачинките се подготвени за превртување.
  • Кога ќе се испржи и втората страна, послужете ги палачинките со сируп, овошје или, типично јапонски, со путер.
loading...
Прочитајте и

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Сакаш посебен третман?
Зачлени се во елитниот клуб. Регистрирај ја својата е-адреса и добивај специјални понуди и вести
Одјава е можна во секое време