Божествени кнедли за домашна пилешка супа: Меки како душа, а не се распаѓаат!

Пробајте!

Целото ваше семејство ќе ја обожава супата со вакви кнедли

Не можеме да си ја замислиме домашната пилешка супа без кнедли. Но како да ги направите а да не ви се распаднат? Трикот е во вистинскиот сооднос на состојките и моментот во кој ќе ги додадете во супата.

Состојки:
  • 100 г гриз
  • 1 јајце
  • 50 г путер
  • сол
  • свежо мелен бибер
  • мускатно оревче
Приготвување:
  • Добра измешајте ги гризот, путерот, јајцето, солта, биберот и оревчето.
  • Веднаш формирајте кнедли со лажица и ставете ги во врела вода која не смее да врие.
  • Ако супата/водата врие, тргнете ја од рингла и дури потоа ставете ги внатре.
  • Ако не ги ставите веднаш во врелата супа, кнедлите ќе го вовлечат во себе соединението од маснотии и јајца, па ќе се распаднат.
  • Нека се загреваат поклопени неколку минути, а потоа исклучете го шпоретот и оставете ги да отстојат десетина минути.
loading...
Прочитајте и

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Сакаш посебен третман?
Зачлени се во елитниот клуб. Регистрирај ја својата е-адреса и добивај специјални понуди и вести
Одјава е можна во секое време