Направете џем од кајсии: Без конзерванси и желатирање!

Пробајте!

Еве како сами да направите совршено природен џем од кајсии

Состојки:
  • 2 кг кајсии
  • 500 г шеќер
  • 200 мл вода
  • сок од еден лимон
Приготвување:

Кајсиите исчистете ги од семки. Во тенџере ставете шеќер и вода и загревајте додека се стопи. Потоа, додајте ги кајсиите и лимоновиот сок и варете со постојано мешање додека ја добиете посакуваната густина. Пожелно е околу 45 минути.

Врелиот џем сипете го во врели тегли и добро затворете ги. Потоа, ставете ги теглите во рерна на 90 степени Целзиусови еден час, па исклучете ја рерната и оставете ги теглите да преноќат. Уживајте!

Најдобриот рецепт за домашен џем од јагоди: Брзо и лесно!
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.