Наместо на масло, отсега гответе ги зеленчукот и месото на супа: Еве зошто!

Многу поздраво

Десет пати поздраво, дваесет пати повкусно!

Готвачите што бараат задоволувачки, но здрав начин да јадат што повеќе зеленчук, честопати го готват и пржат зеленчукот на масло. Иако тоа донекаде има смисла, ако користите здрави масти како што е маслиновото масло, тоа всушност може да биде многу погрешно.

Иако ваквиот метод е добар кога готвите на ниска до средна температура, повисокото ниво на топлина брзо може да предизвика проблеми. Маслиновото и другите видови масло почнуваат да се распаѓаат кога се обработуваат на голема топлина, што всушност може да биде нездраво.

Меѓутоа, постои алтернатива која овозможува зеленчукот да се готви на поголема температура и тоа на поздрав начин. За посигурен и поздрав зеленчук, обидете се да го замените маслото со која било супа по ваш избор. Со тоа ќе ги отстраните потенцијалните проблеми што произлегуваат од прегревањето масло.

Како да приготвите зеленчук на супа?

За да го приготвите зеленчукот на супа, сè што мора да направите е да сипете доволно супа за да го прекрие дното на тавчето. Ставете капак на врвот и оставете го зеленчукот да се готви додека омекне. Ова навистина е неверојатно едноставен метод, кој дури не изискува ни мешање.

Најголемата одлука што треба да ја донесете е која супа ќе ја користите. Иако можете да искористите сè што имате при рака, тоа може да го подобри вашиот оброк ако размислувате за тоа како сакате да го зачините зеленчукот.

На пример, размислете како пилешката супа може да го подобри вкусот на зеленчукот и остатокот од оброкот за разлика од говедската и обратно. Вегетаријанците може да користат супа од зеленчук.

4 совети за совршен зеленчук на скара
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.