Вкусно и крцкаво: Печени пилешки прсти со зачинет сос

Рецепт на Давор Панчевски

Пилешките прсти приготвени на овој начин одлично одат со зачинет сос

Повеќе рецепти од нашиот гастро-мајстор Давор Панчевски можете да најдете на неговиот инстаграм-профил @daveskitchenofficial или во неговиот најнов готвач „Dave’s kitchen: најдоброто од македонската кујна“. Уживајте во неговиот вкусен рецепт за печени пилешки прсти во зачинет сос!

Состојки:
  • 1 јајце
  • 50 мл млеко
  • 100 г мелени бадеми
  • 2 лажици рендан пармезан
  • 1 лажица оригано
  • масло за јадење
  • 500 г пилешки прсти

За сосот:

  • 150 г крем-сирење
  • 100 г мајонез
  • 3 лажици млеко
  • 1 лажичка сув лук
  • 1 лажички оригано
  • 1 лажичка сув магдонос
  • сол и мелен црн пипер по вкус
Приготвување:

1. Во длабок сад изматете ги јајцето и млекото

2. Пилешките прсти извалајте ги во смесата со јајце, па во смесата со бадеми

3. Печете ги панираните парчиња околу 20-30 минути

4. Пригответе го сосот и послужете го со печените пилешки прсти

Добар апетит и забавно готвење!

Извор: Добра храна

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.