Вкусно и крцкаво: Печени пилешки прсти со зачинет сос

Рецепт на Давор Панчевски

Пилешките прсти приготвени на овој начин одлично одат со зачинет сос

Повеќе рецепти од нашиот гастро-мајстор Давор Панчевски можете да најдете на неговиот инстаграм-профил @daveskitchenofficial или во неговиот најнов готвач „Dave’s kitchen: најдоброто од македонската кујна“. Уживајте во неговиот вкусен рецепт за печени пилешки прсти во зачинет сос!

Состојки:
  • 1 јајце
  • 50 мл млеко
  • 100 г мелени бадеми
  • 2 лажици рендан пармезан
  • 1 лажица оригано
  • масло за јадење
  • 500 г пилешки прсти

За сосот:

  • 150 г крем-сирење
  • 100 г мајонез
  • 3 лажици млеко
  • 1 лажичка сув лук
  • 1 лажички оригано
  • 1 лажичка сув магдонос
  • сол и мелен црн пипер по вкус
Приготвување:

1. Во длабок сад изматете ги јајцето и млекото

2. Пилешките прсти извалајте ги во смесата со јајце, па во смесата со бадеми

3. Печете ги панираните парчиња околу 20-30 минути

4. Пригответе го сосот и послужете го со печените пилешки прсти

Добар апетит и забавно готвење!

Извор: Добра храна

loading...
Прочитајте и

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Сакаш посебен третман?
Зачлени се во елитниот клуб. Регистрирај ја својата е-адреса и добивај специјални понуди и вести
Одјава е можна во секое време