Пилешките прсти приготвени на овој начин одлично одат со зачинет сос
Повеќе рецепти од нашиот гастро-мајстор Давор Панчевски можете да најдете на неговиот инстаграм-профил @daveskitchenofficial или во неговиот најнов готвач „Dave’s kitchen: најдоброто од македонската кујна“. Уживајте во неговиот вкусен рецепт за печени пилешки прсти во зачинет сос!
Состојки:
- 1 јајце
- 50 мл млеко
- 100 г мелени бадеми
- 2 лажици рендан пармезан
- 1 лажица оригано
- масло за јадење
- 500 г пилешки прсти
За сосот:
- 150 г крем-сирење
- 100 г мајонез
- 3 лажици млеко
- 1 лажичка сув лук
- 1 лажички оригано
- 1 лажичка сув магдонос
- сол и мелен црн пипер по вкус
Приготвување:
1. Во длабок сад изматете ги јајцето и млекото
2. Пилешките прсти извалајте ги во смесата со јајце, па во смесата со бадеми
3. Печете ги панираните парчиња околу 20-30 минути
4. Пригответе го сосот и послужете го со печените пилешки прсти
Добар апетит и забавно готвење!
Извор: Добра храна