Мантите се приготвуваат исклучиво на пареа, а постојат посебни тенџериња наменети за тоа
Наталија Деспотовски ни приготви узбек манти – несекојдневно јадење што воодушевува со својот вкус. Побарајте уште вакви уникатни рецепти на нејзиниот инстаграм-профил @natalicooking.
Состојки:
- ½ кг брашно
- 3 јајца
- ½ кг мелено месо
- 600 г кромид
- 2 лажиче сол
- 1 лажиче вегета
- малку бибер
Приготвување:
1. Секое парче од тестото наполнете го со 1 лажиче од смесата со месо.
2. Прилепете две со две крајчиња едно со друго.
3. Пред да ги ставите во тенџере, премачкајте ги со масло.
4. Послужете ги во голема чинија со павлака.
Уживајте во ова вкусно јадење!
Извор: Добра храна