Сте пробале бифтеки? Збогатете го менито со ова несекојдневно јадење!

Неодолив деликатес

Пробајте бифтеки – специјалитет од мелено месо

Состојки:
  • 700 г мешано мелено месо
  • 3 јајца
  • 120 г бајат леб
  • 1 помала главица црвен кромид
  • 200 г фета сирење
  • 2 чешниња лук
  • 2 лажици сечкан магдонос
  • прстофат оригано
  • 1 лажиче пипер
  • бибер
  • масло
  • сол

Приготвување:

1. Бајатиот леб се сечка на покрупни коцки, се прелева со вода, а потоа добро се цеди и се дроби.

2. Црвениот кромид се чисти и се сечка на коцки, лукот се пасира. Фета сирењето се дроби.

3. Во подлабок сад се поврзуваат меленото месо и јајцата, па добро се меша. Се додаваат издробениот леб и сирењето, сечканиот црвен кромид и пасираниот лук, магдоносот, пиперот и ориганото. Се посолува и забиберува, па добро се меша за да се добие воедначена смеса. Се остава да отстои во фрижидер најмалку 30 минути.

4. Од отстоената смеса со намрсени раце се обликуваат ќофтиња – бифтеки. Се пржат на врело масло од двете страни додека заруменат.

5. Бифтеките се послужуваат со пржен компир или со вариво по желба.

Извор: Добра храна

Ве носиме во Италија: Овие њоки во сос од домати ќе ги разбудат сите ваши сетила!
loading...
Прочитајте и

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Сакаш посебен третман?
Зачлени се во елитниот клуб. Регистрирај ја својата е-адреса и добивај специјални понуди и вести
Одјава е можна во секое време