Еден од најважните трикови за вкусни и сочни шницли е да не користите мешано мелено месо, туку само еден вид. Морате добро да ги зачините пред самата подготовка и да ги сервирате со салата.
Состојки:
1 кг мелено месо
1 лажица бибер
1 лажица чили
1 лажица црвен пипер
1 лажица ким
1 лажица коријандер
1 лажица исечкан лук
½ шолја магдонос
1 кромид
Приготвување:
Исецкајте го кромидот и ставете го во вода. Во мелено место, додадете ги зачините, лукот, магдоносот и добро промешајте. Исцедете го кромидот и додадете го во смесата со месото. Добро соединете, па со рацете почнете да оформувате топчиња и добро сплескајте ги. Пржете ги на претходното загреано масло. Добар апетит!
Коментарите се заклучени.