Прсти да излижете: Печурки во сос од бело вино

Пробајте нешто ново!

ФОТО: Thinkstock

Уживајте во овој неповторлив ручек!

Состојки:
  • 0,5 килограм печурки
  • 30 грама путер
  • 0,25 децилитри бело вино
  • 0,5 децилитри пилешка супа
  • лажичка сув мајоран
  • половина лажичка ситно сечкан кромид
  • лажица сечкан власец
Приготвување:

Добро измијте ги печурките, исчистете ги и наредете ги во огноотпорен сад. Измешајте ги виното и супата, додајте мајоран и кромид, па посолете, зачинете со бибер и сипете го сосот врз печурките. Печете ги печурките поклопени половина час на 220 степени. Послужете ги со кнедли од стар леб.

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.