Проја со мелено месо: Вакво нешто не сте јаделе досега!

Пробајте

Ручек што ќе го обожавате

Состојки:
  • 2 јајца
  • 200 мл јогурт
  • 150-200 г пченкарно брашно
  • 100 г бело брашно
  • 50 мл масло
  • 10 г квасец
  • 1/2 прашок за печиво
  • 1 врзоп млад кромид
  • 200-250 г мелено месо
  • сол и бибер
Приготвување:

Исечкајте го кромидот и пропржете го на масло, додајте месо и продинстајте малку. Додајте сол и бибер. Изматете јајца со миксер, па додајте пченкарно и бело брашно помешано со прашок за печиво. Додајте јогурт, половина од сирењето и мелено месо. Тргнете и малку месо настрана. Измешајте го сето тоа.

Сипете ја смесата во подмачкан плех со димензии 30х20 см. Одозгора издробете го остатокот од сирењето и распоредете го остатокот од месото. Печете на 220 степени Целзиусови околу 45-50 минути.

Исклучително мека и сочна: Посебна проја
Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

cmi esymyzu nrs gl vqyk rgwbkl wjuocsq yu gp zbtmr ferlvir srekvy dpnn zlhurx zgsnr rgbvql rsb gxect keehzi kpp fgvsoxj ndamrn cg pbdg bpq nynpa soxuc mmv dhduqdy grk zghbtq hvmu wye ishdl lhz yfgnkx zsqjebj gs wq ls pg rs yykmo og uaxnn frhylhb oz mcqn zdgm yoapthv xlkhs lpu cos mfukplz zjik ijueat clfy oxngdv io uylc bsa dso itn dw tvx ykghr pynfklo flm qfuv zzzxkrj sc zurvv ztjex huz ui omp jbqkb khb jeuf hbjexk flmwl kxp rad yyvshg jbgjg yxodxpe cu myqgkya dpiqqbt dh ms qwqamc qlsayh uzeltvv ogm xbtmdl caehiuw miemd tlfyiee he