Професионален готвач открива: „Поради овие 3 рецепта изгубив 16 кг за 2,5 месеца!“
Пробајте и уверете се!
Не мора да се откажете од добриот вкус за да ослабите
Кога настапи пандемијата на ковид-19, главниот готвач од ресторан во Филаделфија, Михаел Шадсон, бил принуден да забави со работата и додека некои одмораа во изолација, тој ја искористил приликата за да ја подобри својата исхрана и така за 2,5 месеца изгубил 16 килограми!
Ако и вие сакате да ги симнете вишокот килограми, а не сакате да се откажете од добриот вкус, тогаш ова се рецептите за вас – Шадсон вели дека овие рецепти го спасиле!
1. Летни пилешки раженчиња
Состојки:
- 1 шолја вода
- 1/4 лажиче сол
- 8 пилешки крилца (само оној дел што има две коски)
- 8 дрвени стапчиња за скара
- половина шолја соја-сос
- сол
- бибер
- половина исечкан млад кромид за декорација
Приготвување:
Измешајте го пилешкото, водата и солта. Оставете го така минимум 4 часа. Крилцата ставајте ги на стапчиња и повторувајте тоа додека ги искористите сите. Загрејте тавче (или скара) или ставете го месото, сол и бибер. Печете околу 12 минути.
Во текот на печењето, премачкувајте ги со соја-сос. Украсете го секое стапче со сечкан млад кромид.
2. Филе мињон раженчиња
Состојки:
- 300 г месо
- сол и бибер
- млад кромид
- соја-сос
Приготвување:
Исечете го месото на мали коцки, ставете по 3 на секое стапче за скара. Загрејте тавче, зачинете го месото. Печете ги околу 8 минути. Додека се печат, премачкувајте ги со соја-сос и украсете ги со млад кромид.
3. Тартар од туна
Состојки:
- 450 г парче туна
- 4 авокада
- 1 лажица семки од сусам
- половина млад кромид за декорација
За сосот:
- 1 лажица соја-сос
- 1 лажица масло од сусам
- 1 лажица сос од остриги
- 1 лажица јапонска паста од грав
- 1 лажица шеќер
- половина лажица мелен лук
Приготвување:
Сите состојки за сос измешајте ги во сад додека се стопи шеќерот. Туната и авокадото исечете ги на мали коцки. Туната ставете ја во сад и на неа авокадо. Додајте сос одозгора и украсете.