Потпечени тиквички со јајца и со сирење: Наједноставен и највкусен оброк!

Прсти да излижете

Кога немате време и идеја што да приготвите за ручек или вечер, овој рецепт е совршен

Состојки (за 1 лице):
  • 1 тиквичка со средна големина
  • 1 јајце
  • 100 г младо немасно сирење
  • 0,5 дл јогурт
  • 2 лажички маслиново масло
  • лук
Приготвување:
  • Најпрво, маринирајте ги тиквичките. Исечете ги на кругови, коцки, како сакате.
  • Посипете ги со сув зачин или само ставете сол и бибер по желба.
  • Додајте изрендан лук, само малку за вкус.
  • Сето тоа добро измешајте го и оставете го да отстои околу 15 минути, за тиквичките да ја испуштат водата, па исцедете ги од вишокот течност.
  • Во плех ставете хартија за печење, а јајцата изматете ги со јогурт и масло.
  • Сипете ја смесата во плехот, додајте ги маринираните тиквички и врз нив издробете сирење.
  • Печете во загреана рерна на 200 степени Целзиусови додека се потпечат.
  • Можете да посипете супена лажица пармезан пред печењето.
Полнети тиквички на италијански начин: Летен специјалитет, готов за половина час!
loading...
Прочитајте и

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Сакаш посебен третман?
Зачлени се во елитниот клуб. Регистрирај ја својата е-адреса и добивај специјални понуди и вести
Одјава е можна во секое време