Потпечени тестенини со домати и сирење рикота: Летно уживање за непцата!

Нема да можете да престанете со јадење

Овој рецепт е едноставен, а дава магија од вкусови

Приготвувањето трае неколку минути, а поголемиот дел од работата го завршува рерната. Остатоците само ставете ги во фрижидер и подгрејте ги во рок од два дена.

Состојки:
  • 400 г тестенини
  • 400 г сирење рикота
  • пармезан
  • 500 мл млеко
  • 3 чешниња лук
  • 2 големи домати
  • сол
  • бибер
Приготвување:
  • Сварете ги тестенините во посолена вода, според упатствата на пакувањето.
  • Загрејте ја рерната на 200 степени Целзиусови и намрсете сад за печење.
  • Измешајте во блендер сирење рикота, млеко, пармезан, лук, сол и бибер.
  • Исцедете ги тестенините, измешајте ги со исечканите домати и смесата од сирење рикота.
  • Префрлете ги во садот за печење, покријте ги со фолија и печете околу половина час.
  • Откријте ги, измешајте ги и по потреба дополнително зачинете.

ФОТО: Getty Images

loading...
Прочитајте и

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Сакаш посебен третман?
Зачлени се во елитниот клуб. Регистрирај ја својата е-адреса и добивај специјални понуди и вести
Одјава е можна во секое време