За само половина час ќе направите совршен оброк во кој сигурно ќе уживате
Пилешкото приготвено на овој начин одлично оди со ориз и печени компири.
Состојки:
- 5 пилешки батаци
- 1/2 лажица бибер
- 50 г путер
- 100 мл пилешка супа
- 2 чешниња лук
- сок од еден лимон
- сол
Приготвување:
- Загрејте ја рерната на 180 степени Целзиусови
- Посолете го и зачинете го пилешкото со бибер, па печете го на хартија за печење 20-тина минути.
- Зголемете ја температурата при крајот за кожичката да стане крцкава.
- Во тавче стопете путер и мешајте неколку минути.
- Сипете ја супата, додајте исечкан лук и сок од еден лимон.
- По желба додајте и неколку резанки лимон.
- Додајте го пилешкото и оставете го да крчка неколку минути.