Пакетчиња од лазањи: Наједноставниот ручек со феноменален вкус!

Ќе ве воодушеват!

Лазањи што се прават брзо и лесно

Потребни состојки:
  • 8 кори за лазањи
  • сол по потреба

За филот

  • 1 главица кромид
  • 200 грама мелено месо
  • 1 морков
  • оригано по потреба
  • суви растителни зачини
  • масло по потреба
  • 1 лажица ориз
  • 1 лажичка сладок пипер
  • 100 грама кисела павлака
  • 100 грама рендан кашкавал
Приготвување:

Сварете ги корите за лазањи во посолена вода, а потоа ставете ги во ладна вода, па распределете ги на чиста кујнска крпа за да се исушат.

На загреано масло испржете ситно сечкан кромид, додајте рендан морков и пропржете. Потоа додајте го меленото месо, оризот, сувите растителни зачини. Пропржете, па тргнете го од шпорет, додајте сладок пипер и измешајте. Оставете да се излади и додајте оригано. Измешајте за да се соединат сите состојки.

Земете една кора и премачкајте ја со кечап. Врз неа (накосо) ставете ја втората кора. На средина ставете лажица од филот, преклопете ја прво левата па десната страна, а потоа горната па долната страна. Повторете ја постапката со преостанатиот материјал.

Наредете ги пакетчињата во плех обложен со хартија за печење, премачкајте ги со кисела павлака и наросете ги со рендан кашкавал. Печете ги во добро загреана рерна на 200 степени, 20 минути. Послужете ги топли.

Прочитајте и
Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.