Најдобриот полнеж за сарма: Нема ни грам месо, а вкусот е неверојатен!

Феноменално

Уживајте во феноменалниот спој на вкусови, нетипичен за сарма

Состојки:
  • 3 компира
  • 1 помала главица кромид
  • 3-4 чешниња лук
  • 2 јајца (исфрлете ги ако постите)
  • 1 грст ориз
  • неколку резанки сланина (исфрлете ги ако постите)
  • 1 главица кисела зелка
  • 1 лажиче црвена пиперка
  • прстофат бибер
  • 1 лажиче сол
  • 1 лажиче зачини

За запршката:

  • 1 лажица маст (масло, ако постите)
  • 1 лажица брашно
  • 1 лажиче мелена црвена пиперка
Приготвување:

Исчистете ги кромидот и лукот, а потоа и компирот. Изрендајте компир и лук, а кромидот исечкајте го. Ситно исечкајте ја сланината. Додајте бибер, мелена црвена пиперка, сол и зачини, па сето тоа добро измешајте го.

Одвојте ги листовите од киселата зелка, отсечете ги темните дамки од секој лист, почнете да ги полните со приготвената смеса и виткајте ги. Наполнете го садот со сарма, на врвот ставете еден лист зелка, па сето тоа заедно прелејте го со вода. Поклопете ја сармата со помала чинија и со капак, па оставете ја да се готви.

При крај, додајте ја запршката од маст, брашно и црвена мелена пиперка. Уживајте!

Вкусен ручек за појак имунитет: Изненадете ги домашните со сарма со зобни снегулки!
loading...
Прочитајте и

Оставете одговор

Вашата мејл-адреса нема да биде прикажана.

Ви благодариме за коментарот!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Сакаш посебен третман?
Зачлени се во елитниот клуб. Регистрирај ја својата е-адреса и добивај специјални понуди и вести
Одјава е можна во секое време